Klinkende zege bij start in Almelo

04 augustus 2019 14:22

sc Heerenveen is het nieuwe eredivisieseizoen uitstekend begonnen. Op bezoek bij Heracles Almelo legde de ploeg van trainer Johnny Jansen zondagmiddag met drie doelpunten in de eerste helft de basis voor een zege waar niets op af viel te dingen (0-4).

6166792d6096e.jpg
Vreugde na de treffer van Mitchell van Bergen

Zonder de geblesseerde Daniel Høegh en met aanwinsten Chidera Ejuke en Ricardo van Rhijn op de bank kende sc Heerenveen een droomstart. Na acht minuten probeerde Ibrahim Dresevic het maar eens van afstand: zijn vrije trap verdween in de goal nadat doelman Janis Blaswich de bal onder zich door had laten glippen (0-1). Tien minuten later verdubbelde Jordy Bruijn de score. De op papier linksbuiten speelde zich in de vijandelijke zestien fraai vrij en draaide de bal in de verre hoek binnen (0-2).

Het werd voor rust voor de Friezen nog mooier en mooier. Heracles probeerde constant op te bouwen, maar deed dat na een halfuur wel erg nonchalant. Bruijn zag zijn kans schoon, snoepte de bal af van Maximilian Rossmann en gaf de bal breed op Mitchell van Bergen. De rechtsbuiten controleerde de bal, keek even waar Blaswich stond en gaf de sluitpost het nakijken met een harde, zuivere schuiver (0-3).

Debutantenbal
Na rust zette Heracles Almelo wel even aan, maar achteraf gezien was het duel toen al gespeeld. sc Heerenveen controleerde het duel, waarbij Warner Hahn en een ijzersterk verdedigingsduo (Dresevic en Sven Botman) geen muisje doorliet. Aanvankelijk verzuimden de Friezen de score verder uit te breiden, totdat in de laatste minuut Ejuke zijn debuut opluisterde met zijn eerste treffer in Friese dienst (0-4).

Overigens maakte niet alleen Ejuke zijn debuut. Ook Hamdi Akujobi en Arjen van der Heide (beiden afkomstig uit de eigen jeugdopleiding) kregen van Jansen speeltijd. Nadat scheidsrechter Richard Martens affloot, vierden zij met de meegereisde supporters een debuut dat ze niet snel zullen vergeten.

Heracles Almelo - sc Heerenveen 0-4 (0-3). 8. Dresevic 0-1, 17. Bruijn 0-2, 28. Van Bergen 0-3, 90. Ejuke 0-4. Gele kaarten: Bakboord (Heracles Almelo), Bruijn, Kongolo (sc Heerenveen).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo, Rienstra (73. Akujobi), Faik; Van Bergen, Odgaard (89. Van der Heide), Bruijn (68. Ejuke).