Koppositie in zicht voor Beloften na 4-1 zege

29 april 2019 21:20

6093081df306b.jpg

Jong sc Heerenveen heeft vanavond de koppositie scherper in zicht gekregen. Op het eigen veld van Skoatterwâld wonnen de Friezen met 4-1 van Jong VVV/Helmond Sport. Met nog twee duels te gaan, staat de beloftenploeg van sc Heerenveen vier punten achter koploper Jong Go Ahead Eagles, dat zelf niet meer in actie komt.

,,Twee keer winnen en we zijn er”, rekent trainer Pander nog maar eens voor. ,,Daar gaan we voor. We spelen nu nog tegen Roda JC en De Graafschap, die allebei hoog op de ranglijst staan. We hopen het seizoen mooi af te sluiten." De trainer geeft zijn ploeg een goede kans om Go Ahead Eagles, dat zelf haar laatste wedstrijd al gespeeld heeft, van de koppositie te stoten. ,,We zijn in vorm en spelen echt goed voetbal."

Dat toonde Jong sc Heerenveen vanavond tegen Jong VVV/Helmond Sport nog maar eens aan. De Friezen speelden zich naar een 2-0 voorsprong in de eerste helft, door goals van Vanja Drkusic en Emil Frederiksen. ,,Maar we hadden voor rust al wel met 5-0 voor kunnen staan”, vond Pander. ,,We speelden met druk naar voren en legden veel energie in de wedstrijd. Dat was prima van ons.”

60934a42bd0c1.jpg

Na rust zakten de Friezen even naar een lager tempo en dat werd direct afgestraft met een tegentreffer. ,,We zetten toen te weinig druk op de bal. De tegenstander probeerde het van afstand en de bal viel binnen”, baalde Pander.

De trainer zag echter het juiste antwoord van zijn ploeg. Jong sc Heerenveen schudde het hoofd en begon weer te domineren. Ook de energie van de eerste helft werd weer zichtbaar. Het leverde goals van Jizz Hornkamp en Nemanja Mihajlovic op: 4-1. Wederom geeft trainer Pander aan: ,,Ook in de tweede helft vergaten we ons te belonen met doelpunten. We hadden een veel grotere uitslag kunnen neerzetten.”

Of zijn ploeg zich wel beloond met een titel van poule B, zal de komende periode blijken. Volgende week maandag speelt Jong sc Heerenveen de één na laatste wedstrijd van het seizoen. De uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap begint om 18.30 uur.

60933de7dba98.jpg

Jong sc Heerenveen – Jong VVV/Helmond Sport   4-1
34. Drkusic 1-0
36. Frederiksen 2-0
54. Wesdorp 2-1
68. Hornkamp 3-1
72. Mihajlovic 4-1

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Doornbusch, Floranus, Drkusic, Skovgaard, Schoop (74. Oliekan), Dresevic, Johnsen, Kongolo, Hornkamp, Frederiksen (67. Hajal), Mihajlovic

6093115627f18.jpg