Maloku helpt beloftenteam voorbij FC Dordrecht: 3-1

25 februari 2019 21:20

584413562d71a.jpg

Jong sc Heerenveen heeft vanavond een 3-1 zege geboekt op Jong FC Dordrecht. Progon Maloku scoorde zowel de 1-0 als 2-0 op Skoatterwâld, nadat hij in de vorige wedstrijd ook al twee keer trefzeker was. Tien minuten voor tijd kwam Jong FC Dordrecht nog terug tot 2-1, maar Jesse Oliekan zorgde in blessuretijd voor de 3-1 eindstand.


Spits Maloku maakte vanavond zijn derde en vierde goal namens Jong sc Heerenveen. In twee duels. Geen slechte start dus voor de 19-jarige aanvaller die recent overkwam van Lazio Roma. ,,Hij valt met zijn neus in de boter, want hij heeft tot nu toe alleen maar tegenstanders gehad die veel tegengoals krijgen,” knipoogt trainer Ronnie Pander. ,,Progon maakt echt een goede indruk. Hij is een harde werker, en laat zien dat hij erg goed kan voetballen. Ook de doelpunten die hij vanavond maakte waren weer mooi.”

De Duitser maakte in de 26e minuut de openingstreffer, door de bal knap in de verre hoek te mikken. Na een uur werd het 2-0. Stefan Westra bracht de bal na een knappe actie goed voor het doel, waarna Maloku bij de eerste paal de bal binnenkopte.  Tien minuten voor tijd deed Zinga nog wat terug namens de gasten, maar meer lieten de beloften van sc Heerenveen niet toe. Sterker nog, in de blessuretijd maakte Jesse Oliekan er zelfs 3-1 van.

Het was een bekroning van een goede wedstrijd van Jong sc Heerenveen. ,,Dit was echt een prima overwinning”, vond Pander. ,,We hadden een jonge ploeg met veel spelers uit Onder-19. De jonge jongens hebben het heel goed gedaan.”
 
Jong sc Heerenveen – Jong FC Dordrecht  3-1
26. Maloku 1-0
61. Maloku  2-0
82. Zinga 2-1
90+1 Oliekan 3-1
 
Opstelling Jong sc Heerenveen:
De Boer, Schoop (46. Offerhaus), De Bruijn, Banki, Kusi, Adedeji (89. Nunumete), Oliekan, M. Westra, Maloku, S. Westra (66. Nyamsangya), Tahboun