Matig Jong Heerenveen onderuit in Zwolle, ondanks slotoffensief

26 augustus 2019 21:32

Jong sc Heerenveen is vanavond in een matige vertoning onderuit gegaan tegen Jong PEC Zwolle. De Friezen, met onder andere Daniel Høegh en Ricardo van Rhijn in de basis, keken binnen een uur tegen een 3-0 achterstand aan. Een kwartier voor tijd maakte de ploeg van trainer Ronnie Pander 3-1, waarna er een slotoffensief ontstond. Joshua Adney maakte daarin ook nog de 3-2, maar daar bleef het bij.

Zo had Jong sc Heerenveen nog bijna een punt overgehouden aan de ontmoeting tegen Jong PEC. Als trainer Pander dat ter ore was gekomen na de 3-0? ,,Dan had ik je niet geloofd,” geeft Pander toe. Om daarna meteen de reden toe te voegen: ,,We zijn namelijk zestig minuten overklast.”

Daar sloeg de trainer de spijker wel op de kop. De Friezen hadden het lastig in Zwolle en kregen geen grip op de thuisploeg. Na een kwartier scoorde Dean Huiberts de 1-0, door de bal langs doelman Trevor Doornbusch te schuiven. Jan Ras maakte dat al niet meer mee, want de speler kwam na drie minuten hard in aanraking met de cornervlag en werd gewisseld.

Na de voorsprong speelde Jong PEC Zwolle zich steeds beter door de Friese formatie heen. Vlak na de drinkpauze na 25 minuten, resulteerde dat in de 2-0 voor Jong PEC. Iets voor het zestienmetergebied kwam de bal voor de voeten van Jarni Koorman, die vervolgens hard en laag de bal in het net knalde.

Trainer Ronnie Pander: 'Zestig minuten overklast'

In de 54e minuut werd het ook nog 3-0, door opnieuw Huiberts. De speler werd met een diepe bal gelanceerd en kon helemaal vrij op doelman Doornbusch aflopen. Huiberts bleef kalm en schoot de 3-0 binnen.

,,We konden geen druk krijgen op Jong PEC”, baalde trainer Pander na afloop. ,,Positioneel vond ik PEC vandaag erg sterk, met veel lopende mensen en veel mensen voor de bal. Zelf waren wij niet goed genoeg en ook niet lang genoeg aan de bal. Dan krijg je problemen. Na rust hebben we wat meer risico genomen door achterin 1 op 1 te spelen. Vooral in het omschakelen hadden we er meer uit kunnen halen.”

Het leverde in elk geval wel een slotoffensief op. Een kwartier voor tijd kopte Rami Hajal de 3-1 binnen, uit een prima voorzet vanaf links van Arjen van der Heide. Overigens had enkele seconden eerder Hamdi Akujobi al kunnen juichen. Met zijn enorme pegel van afstand joeg hij de bal tegen de onderkant van de lat. De bal plofte volgens scheidsrechter Sam Dröge voor de lijn weer terug het veld in, al leek de bal toch echt achter de doellijn vandaan te komen. Hoe dan ook, geen wonderschone treffer voor Akujobi, maar uit die aanval kopte Hajal alsnog de 3-1 binnen.

Joshua Adney knalde na een mooie rush aan de linkerkant ook nog de 3-2 binnen in de 90e minuut. Jong sc Heerenveen probeerde nog een punt eruit te slepen, maar dat lukte niet meer.

Jong PEC Zwolle - Jong sc Heerenveen 3-2
15. Huiberts 1-0
28. Koorman 2-0
54. Huiberts 3-0