Met een punt de feestdagen in

21 december 2019 21:01

sc Heerenveen hield zaterdagavond in het eigen Abe Lenstra stadion een punt over aan het duel met Heracles Almelo. In de laatste wedstrijd van 2019 hadden de Friezen het betere van het spel, maar slordigheden braken de thuisclub op om met drie punten de feestdagen in te gaan (1-1).

Debutant Rein Smit haalt uit, Tim Breukers kijkt toe.

Dat sc Heerenveen en Heracles na 45 minuten doelpuntloos de kleedkamers opzochten, was te wijten (of te danken) aan slechts één man, doelman Janis Blaswich. Hij hield de zwart-witten voor rust meerdere keren op de been. Bijna zekere treffers van Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke keerde de Duitser, net als de zwak ingeschoten strafschop van Hicham Faik op slag van rust.

Niet alleen vanaf de penaltystip was sc Heerenveen niet resoluut genoeg. Tien minuten na rust werd slordigheid in de Friese defensie genadeloos afgestraft door plaag Cyriel Dessers (0-1). Lang kon Heracles van de voorsprong niet genieten. Met zijn eerste competitietreffer bracht Joey Veerman de stand weer in evenwicht (1-1).

Debutant
In het vervolg kregen zowel sc Heerenveen als Heracles kansen op een tweede treffer. Halverwege de tweede helft weerhield Warner Hahn Dabney Dos Santos van scoren, even later schoot Faik in kansrijke postitie over. Met de debuterende Rein Smit als invaller binnen de lijnen hoopte de thuisclub nog op een late winnende goal. Die viel niet meer, waardoor het voetbaljaar 2019 met een remise werd afgesloten.

sc Heerenveen - Heracles Almelo 1-1 (0-0). 54. Dessers 0-1, 56. Veerman 1-1. Gele kaarten: Floranus (sc Heerenveen), Breukers (Heracles Almelo).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Dreyer (79. Smit), Ejuke (88. Bruijn).