Mitchell van Bergen: ‘Ben niet langer een talent’’

13 maart 2019 10:09

Mitchell van Bergen kwam in de zomer over van Vitesse naar sc Heerenveen. De jonge buitenspeler heeft zijn draai helemaal gevonden in Friesland. Dat vindt hijzelf ook. ‘Ik ben eindelijk geen talent meer,’ vertelt hij in de nieuwste uitgave van Voetbal International.

60551b01b193d.jpg
Mitcell van Bergen viert zijn treffer in de thuiswedstrijd tegen PSV.

Bij Vitesse kwam het nooit tot een doorbraak, dat was voor de rappe aanvaller reden om afgelopen zomer voor een nieuw avontuur in Friesland te kiezen. Een juiste beslissing, want hoewel hij aanvankelijk alleen als invaller binnen de lijnen komt, is Van Bergen sinds de uitwedstrijd tegen PSV, eind november, er altijd vanaf de aftrap bij.
 
De teller van de Brabander staat inmiddels op 21 competitieduels, waarin hij goed was voor zes treffers. Opmerkelijk genoeg heeft de aanvaller nog geen enkele assist achter zijn naam staan. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt, want vorige week werd Van Bergen voor het eerst opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje.
 
‘Ik zag het niet aankomen, hoewel ik natuurlijk wel op een leeftijd ben dat je bij zo’n team in beeld kunt komen. Het is een mooie beloning en een blijk van waardering, want het gaat inderdaad best lekker. Ik ben gaan spelen en scoren. Mijn belangrijkste goals waren tegen Ajax en Fortuna Sittard, ’ vertelt hij aan VI.
 
In ruim een halfjaar Friesland heeft Van Bergen al meer minuten gemaakt dan in ruim drie jaar bij Vitesse. ‘Ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik doorgebroken ben. Ik heb altijd gezegd: een talent is maar een talent. Uiteindelijk moet je een voetballer, een echte speler worden. Ik denk dat ik dat nu ben, of aan het worden ben. Een eigen naam aan het creëren ben. Dat is waar ik bij Vitesse heel lang naar op zoek ben geweest, maar het was altijd net-niet. Nu ben ik doorheen, ik ben eindelijk geen talent meer.’
 
Bron: Voetbal International