Oefenwinst op Ajax dankzij treffer Bruijn

09 oktober 2019 16:48

sc Heerenveen was woensdagmiddag in een oefenduel met Ajax te sterk voor de Amsterdammers. Beide ploegen speelden in het Abe Lenstra stadion zonder hun internationals. Een treffer na een kwartier spelen van Jordy Bruijn bleek genoeg voor de overwinning (1-0).

62495a06969c0.jpg

Oud-sc Heerenveenspits Klaas-Jan Huntelaar bracht de bal onder toeziend oog van ruim 1500 supporters aan het rollen in een regenachtig Abe Lenstra stadion. Zij zagen na vijftien minuten Bruijn langs Edson Álvarez glippen en vervolgens hard raak schieten (1-0). Tien minuten later ging Bruijn Álvarez opnieuw voorbij, maar nu eindigde de inzet van de Amsterdammer op de lat.

Na rust kreeg Ajax twee goede kansen, maar Carel Eiting en in de nastoot Huntelaar vonden beiden doelman Filip Bednarek op hun pad. Na een uur spelen kreeg Emil Frederiksen een goede mogelijkheid de score te verdubbelen, maar op aangeven van Alen Halilovic zag de Deen zijn schot nog net geblokt worden. Ook invaller Rein Smit en Chidera Ejuke waren dicht bij een tweede Friese treffer, maar zagen hun schoten naast gaan.

Aan de andere kant was Ajax een kwartier voor tijd dicht bij de gelijkmaker, maar Eiting zag zijn poging via een Fries been naast gaan. Met de 17-jarige Djenahro Nunumete nog als invaller trok sc Heerenveen de overwinning over de streep. Talent Yoram Boerhout – pas 14 jaar oud – zat ook bij de wedstrijdselectie, maar viel niet in.

sc Heerenveen - Ajax 1-0 (1-0). 15. Bruijn 1-0.

Opstelling sc Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Høegh, Skovgaard, Woudenberg; Kongolo (76. Nunumete), Halilovic, Akujobi (62. Smit); Frederiksen, Ejuke, Bruijn.