Onder 13 verliest derby; Onder 11 wint in Emmen

25 maart 2019 11:20

Door de interlandperiode was het afgelopen weekeinde rustig op de velden van sc Heerenveen. Slechts twee teams kwamen zaterdag in actie. Onder 13 verloor de Derby van het Noorden van FC Groningen (1-2) en Onder 11 won met ruime cijfers op bezoek bij FC Emmen (1-4).

60683e704441e.png

Onder 13 in slotfase onderuit

Na de ruime overwinning op NAC Breda (1-4) moest Onder 13 het opnemen tegen FC Groningen. De ploeg van trainer Niek Westra ging in de slotfase onderuit tegen de Groningers. Acht minuten voor tijd maakten de bezoekers de winnende treffer (1-2).

Onder 13 trof een gretig FC Groningen, na de eerdere wedstrijd in Heerenveen. Voor de winter wonnen de Friezen met 8-1. Nu was het anders. Onder 13 werd onder druk gezet en FC Groningen kwam al snel op voorsprong (0-1). De gastheren hadden moeite om onder de druk van de Groningers uit te voetballen. Gaandeweg de eerste helft werd dat wel wat beter, maar FC Groningen bleef de overhand houden.

Na rust kwam Onder 13 beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Tygo Land (1-1). FC Groningen had zichzelf eerder al tekort gedaan door geen tweede doelpunt te maken. Nu kon het in de tweede helft beide kanten op. Bijna kwam Onder 13 aan de leiding, maar Robin Bouw schoot op de lat. In de slotfase was het aan de andere kant wel raak (1-2). Het bleef spannend, maar Onder 13 kon niet meer langszij komen.

'Dit was een heel andere wedstrijd dan de vorige ontmoeting', refereerde Westra nog even aan de winstpartij van voor de winter. 'Het geeft onder meer aan dat we in een moeilijke fase zitten. Door blessures moeten we de opstelling steeds noodgedwongen wijzigen. Daardoor kunnen we als team niet de stappen maken die we graag willen maken. We moeten geduld hebben.'

'Als we zaterdag alleen maar hadden willen winnen, dan hadden we alle ballen lang naar voren moeten trappen. FC Groningen zette heel hoog druk, maar we moeten ook leren om onder de druk uit te voetballen. Dat ging zaterdag met wisselend succes. FC Groningen bracht veel energie en dat deden ze goed.'

Winst voor Onder 11 in Emmen

Voor Onder 11 stond de uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma en net als eerder dit kalenderjaar ging de winst naar de Friezen. Na winst in Heerenveen (5-2) won Onder 13 ook in Emmen (1-4).