Plezier en fanatisme op selectiedag G-team

11 juli 2019 14:06

Met ingang van het seizoen 2019/2020 beschikt sc Heerenveen over nóg een team dat uitkomt op eredivisieniveau. Twaalf G-voetballers zullen sc Heerenveen vertegenwoordigen in de Bijzondere Eredivisie. De selectiedag vond woensdag plaats op Sportpark Skoatterwâld.

61412bc66d2f8.jpg

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. De competitie bestaat uit teams van diverse vaderlandse betaald voetbalorganisaties, waaronder sc Heerenveen.

De Bijzondere Eredivisie telt vier wedstrijddagen per seizoen. Een aantal keren per jaar traint de sc Heerenveen-selectie onder leiding van een vaste trainer voor de duels met ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht.

Selectiedag
Tientallen talenten tussen de tien en achttien jaar hadden zich aangemeld voor de selectiedag op Sportpark Skoatterwâld. De enthousiastelingen gooiden alles in de strijd om een plekje in de G-selectie, maar hadden bovenal plezier en genoten van de mooie ervaring.


Nog mooier werd de middag vanwege de aanwezigheid van een televisie-ploeg. Er werden opnames gemaakt voor een documentaireserie van KRO-NCRV, waarbij presentator Klaas van Kruistum de voetballers tijdens de trainingen en wedstrijden zal volgen. Vanaf donderdag 28 november is de zesdelige serie op tv te zien.