Probleemloos door naar volgende ronde

30 oktober 2019 22:09

sc Heerenveen heeft woensdagavond in een koud Maassluis de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. Zonder problemen werd tweededivisionist Excelsior Maassluis verslagen (0-3). Chidera Ejuke, Jordy Bruijn en Daniel Høegh zorgden voor de treffers.

627542847329d.jpg

Trainer Johnny Jansen had in zijn opstelling basisplaatsen ingeruimd voor Alen Halilovic en Bruijn. De twee vormden samen met Hicham Faik het middenrif van sc Heerenveen. De Friezen namen vanaf de start het heft in handen. Het eerste half uur was het eenrichtingsverkeer in Maassluis, maar gescoord werd er in dat tijdsbestek maar één keer. Ejuke vond na tien minuten op aangeven van Mitchell van Bergen de kruising (0-1).

sc Heerenveen was – zoals men mocht verwachten – heer en meester op Sportpark Dijkpolder. Pas op slag van rust verdubbelden de Friezen de voorsprong, omdat doelman Jean-Paul van Leeuwen lange tijd een behoorlijke sta-in-de-weg vormde en ballen afkomstig van Halilovic en Jens Odgaard op knappe wijze uit zijn doel hield. Op het schot van Bruijn, vijf minuten voor de pauze, had hij echter geen antwoord (0-2).

Definitieve beslissing
Na rust eenzelfde spelbeeld. sc Heerenveen dicteerde, Excelsior Maassluis loerde op de counter. Bijna was de thuisclub daarin succesvol. Na tien minuten in de tweede helft was Vincent van den Berg dicht bij de aansluitingstreffer, maar de aanvaller – en oud-jeugdspeler van sc Heerenveen – schoot in kansrijke positie over. Met de vele Friese aanvallen was het wachten op de definitieve beslissing. Die viel pas in de slotfase via invaller Høegh (0-3).

Excelsior Maassluis - sc Heerenveen 0-3 (0-2). 10. Ejuke 0-1, 39. Bruijn 0-2, 84 Høegh 0-3. Gele kaarten: Sylla, Van der Ende (Excelsior Maassluis), Floranus (sc Heerenveen).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman (67. Høegh), Floranus; Bruijn, Halilovic, Faik; Van Bergen (74. Veerman), Odgaard, Ejuke (63. Dreyer).