sc Heerenveen gaat met duidelijke cijfers onderuit in De Kuip

04 april 2019 22:50

Op bezoek bij Feyenoord heeft sc Heerenveen donderdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen. In De Kuip konden de Friezen de zege op stadsgenoot Excelsior geen passend vervolg geven en verloren met duidelijke cijfers van de club uit Rotterdam-Zuid (3-0).

60772c03316c9.jpg
Dennis Johnsen wordt gestuit door Tonny Vilhena

Met dezelfde elf spelers als tegen Excelsior betrad sc Heerenveen De Kuip, maar in die samenstelling speelde de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink nog geen kwartier. Al vroeg in het duel moest Daniel Høegh de strijd noodgedwongen staken. De verdediger werd vervangen door Ibrahim Dresevic.

Voor de noodgedwongen wissel had Feyenoord een licht overwicht en deelde via Steven Berghuis en Sam Larsson speldenprikjes uit. Met Dresevic binnen de lijnen werd sc Heerenveen voor de eerste maal gevaarlijk. Uit een hoekschop van Stijn Schaars kopte Michel Vlap de bal op goal, maar de middenvelder zag zijn inzet in de doelmond worden weggewerkt door Tonny Vilhena.

Afgekeurde treffers
Na twintig minuten spelen dacht Feyenoord op voorsprong te komen. Nicolai Jørgensen scoorde, maar scheidsrechter Björn Kuipers keurde na tussenkomst van VAR Danny Makkelie de treffer af (overtreding Larsson). Datzelfde deed Kuipers vlak voor rust nogmaals, toen Steven Berghuis binnentikte (buitenspel Jens Toornstra). Daarvoor had Kuipers ook een goal van Feyenoord goedgekeurd. Na een halfuur had Jørgensen de bal na een corner binnengewerkt (1-0).

De momenten dat sc Heerenveen voor het doel van Kenneth Vermeer verscheen, waren spaarzaam. Toch waren de gasten kort na de openingsgoal van Jørgensen wel dicht bij de gelijkmaker. Vlap speelde Mitchell van Bergen vrij, maar de aanvaller kreeg de bal niet tussen de palen.

6077497de8827.jpg
Mitchell van Bergen schiet de bal langs Kenneth Vermeer, maar niet op doel

In het begin van het tweede bedrijf werd sc Heerenveen al snel naar achteren gedrukt. Kansen voor de thuisclub bleven niet uit. Jørgensen en Berghuis hielpen eerst nog grote mogelijkheden om zeep, maar die laatste verdubbelde even later alsnog de score door de bal vanaf links met links binnen te schuiven (2-0). Daarna was het eenrichtingsverkeer richting Warner Hahn. Vilhena drukte halverwege de tweede helft het krachtsverschil uit in een derde Rotterdamse treffer (3-0).

Na het doelpunt van Vilhena was de wedstrijd gespeeld. Feyenoord kon het duel rustig uitspelen en deed dat ook. De gastheren kregen nog kansen op meer, maar waren onzuiver of vonden Hahn op hun pad. sc Heerenveen probeerde het nog wel, maar moest zich beperken tot verdedigen. Gevaarlijk werden de Friezen niet meer, waarna de wedstrijd eindigde in een duidelijke nederlaag.

FC Emmen-uit
Aanstaande zondag komt sc Heerenveen weer in actie. Dan gaat de ploeg van Olde Riekerink op bezoek bij FC Emmen. Het duel begint om 12.15 uur.

607735c60059b.jpg
Sam Lammers probeert zijn directe tegenstander Sven van Beek te passeren

Feyenoord - sc Heerenveen 3-0 (1-0). 32. Nicolai Jørgensen 1-0, 53. Steven Berghuis 2-0, 71. Tonny Vilhena 3-0. Gele kaarten: Eric Botteghin (Feyenoord), Kik Pierie, Pelle van Amersfoort, Dennis Johnsen (sc Heerenveen).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Hornkamp, Høegh (13. Dresevic), Pierie, Woudenberg; Rienstra, Schaars (50. Kobayashi), Vlap (72. Van Amersfoort); Van Bergen, Lammers, Johnsen.