sc Heerenveen met 4-0 langs VVCS-team

23 juli 2019 22:27

sc Heerenveen heeft vanavond het oefenduel tegen een team van de VVCS met 4-0 gewonnen. Trainer Johnny Jansen benutte het duel vooral om meerdere spelers minuten te laten maken en aan het werk te zien. ‘Het is goed dat jongens negentig minuten in de benen krijgen.’
 

sc Heerenveen kwam in het warme Langezwaag, de thermometer tikte nog bijna dertig graden aan toen er werd afgetrapt, al vlot op voorsprong. De naar links uitgeweken Mitchel van Bergen trok naar binnen en vond met een knap schot de verre hoek. In de 23ste minuut verzilverde Jens Odgaard, na een overtreding op proefspeler Borthwick-Jackson een ietwat makkelijk gegeven strafschop.
 
De wedstrijd werd gespeeld in drie periodes van een half uur. Vooral de tweede periode gebeurde er niet veel. Ook mede dankzij het warme weer, dacht Johnny Jansen na afloop. ‘Toen we begonnen brandde de zon nog fel, daar hadden de jongens wel last van.’ Pas in de slotfase van het duel was er iets meer spektakel. In die fase liep sc Heerenveen via treffers van Emil Frederiksen en Jan Ras ook uit naar de 4-0 eindstand.
 

614845b3e475a.jpg
Borthwick-Jackson kwam de volle negentig minuten in actie.

Johnny Jansen benutte de oefenwedstrijd om meerdere spelers aan het werk te zien. Naast Borthwick-Jackson kregen bijvoorbeeld ook Skovgaard, Emil Frederiksen en Arjen van der Heide speeltijd. Rienstra, Faik en Dresevic kwamen niet in actie. Zij bleven met lichte blessures aan de kant, maar kunnen zaterdag, als sc Heerenveen het opneemt tegen Sunderland, spelen, verzekerde de trainer.
 
Jansen kon nog geen oordeel geven over Borthwick-Jackson, die de volle negentig minuten in actie kwam. ‘Cameron heeft een lange tijd geen wedstrijden gespeeld, dat zie je terug in zijn spel. Hij is wel een fysiek sterke jongen met veel duelkracht en aan de bal is hij ook heel aardig. De komende dagen gaan we bespreken of we eventueel verder met hem willen.’ De Engelse verdediger vertrekt woensdag terug naar Engeland.
 

61481cde5859d.jpg
Emil Frederiksen legt aan voor de 3-0.

‘We hebben vanavond een paar jongens rust kunnen geven, terwijl anderen juist speeltijd kregen,’ vertelde Johnny Jansen, die niet ontevreden was over Emil Frederiksen en Arjen van der Heide. ‘Emil liet aan de bal leuke dingen zien en maakte ene knappe goal. Arjen heeft altijd dreiging naar voren, maar was vanavond alleen wat ongelukkig met zijn acties. Het belangrijkste is echter dat de jongens vanavond minuten hebben kunnen maken.’
 
De Nigeriaan Ejuke ontbrak in Langezwaag. De aanvaller heeft al zijn papieren nog niet op orde, maar Johnny Jansen hoopt zijn aanwinst volgende week te kunnen begroeten. Ejuke sluit laat aan, maar de trainer denkt dat Ejuke snel zijn draai zal vinden. ‘Natuurlijk moet hij wennen, maar goede voetballers haken snel aan en Ejuke kan goed voetballen.’

Startopstelling sc Heerenveen: Hahn, Floranus, Høegh, Skovgaard, Borthwick-Jackson; Kongolo, Bruijn, Frederiksen; Van Bergen, Odgaard , Van der Heide.
 

61482d313b4a6.jpg
Arjen van der Heide schiet rakelings voorlangs.