sc Heerenveen niet langs Fortuna

31 augustus 2019 21:01

Het is sc Heerenveen zaterdagavond niet gelukt de eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken. In het Abe Lenstra stadion kregen de Friezen tegen Fortuna Sittard zat mogelijkheden, maar de ploeg van trainer Johnny Jansen moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt (1-1).

6192665c14539.jpg

Na een aftastend eerste kwartier van beide kanten werd sc Heerenveen beter. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Via Vitalie Damascan brak Fortuna Sittard uit aan de linkerkant van het veld. De Moldaviër gaf de bal strak voor, waarna ploeggenoot Felix Passlack de bal alleen nog maar binnen hoefde te tikken (0-1).

Van de schrik bekomen, ging sc Heerenveen na de tegentreffer op jacht naar de gelijkmaker. Daarbij werden de Friezen een handje geholpen door de Limburgers. Tien minuten voor rust werkte Clint Essers Jordy Bruijn op onreglementaire wijze naar de grond, waarna scheidsrechter Edwin van de Graaf naar de stip wees. Jens Odgaard bleef koel en benutte de strafschop (1-1).

Sta-in-de-weg
Na de thee ging sc Heerenveen op zoek naar de voorsprong. Schoten vanaf de zestien van Bruijn en Odgaard waren gevaarlijk en ook Chidera Ejuke was dreigend, maar keer op keer zagen zij doelman Alexei Koselev redding brengen. Met debutanten Joey Veerman en Anders Dreyer als verse krachten bleef de thuisclub aandringen. Nieuwe kansen kwamen, maar verkeerde keuzes in de eindfase en sta-in-de-weg Koselev voorkwamen een tweede Friese treffer.

Halverwege de tweede helft leek het Abe Lenstra stadion toch nog te kunnen juichen, maar een inzet van Odgaard werd onderweg naar het doel met een uiterste krachtsinspanning nog weggehaald door Branislav Ninaj. Ook in het laatste kwartier kreeg sc Heerenveen nog genoeg kansen om de overwinning binnen te slepen, maar een kopbal van Sven Botman en schoten van Dreyer en Van Bergen leverden geen winnend doelpunt op.

sc Heerenveen - Fortuna Sittard 1-1 (1-1). 23. Passlack 1-1, 36. Odgaard (pen.) 1-1. Gele kaarten: Van Bergen (sc Heerenveen), Ciss (Fortuna Sittard).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo (69. Dreyer), Bruijn (63. Veerman), Faik; Van Bergen, Odgaard, Ejuke (85. Van der Heide).