sc Heerenveen opent Henk Heising Hal

25 oktober 2019 16:52

Het Abe Lenstra stadion is een prachtige en bijzondere ruimte rijker. Vrijdagmiddag werd onder de noordtribune de Henk Heising Hal officieel in gebruik genomen. Onder grote belangstelling werd het nieuwe kracht- en trainingshonk geopend door technisch manager Gerry Hamstra en Giny Heising-Meijer, de weduwe van de in 2010 overleden oud-trainer Henk Heising.

62688641c178b.jpg

Het programma begon met een welkomstwoord van Gerry Hamstra, die zelf in het verleden als CIOS-leerling les heeft gehad van Heising. In zijn toespraak sprak Hamstra dank uit naar zijn oud-docent en – voor de realisatie van de hal – de betrokken vrijwilligers en medewerkers, met in het bijzonder Gerrit Kamans, Hendrik Pasveer, Tjalling van den Berg en Steven Edelenbos.

Vervolgens verrichten Hamstra en weduwe Giny Heising-Meijer met het onthullen van een doek dat voor de tekst 'Henk Heising Hal' hing de officiële opening van de hal. Onder leiding van Steven Edelenbos, de huidige krachttrainer van sc Heerenveen, gaven jeugdspelers van de club een korte trainingsdemonstratie.

Henk Heising
Twintig jaar lang – van 1986 tot 2006 – was Heising conditie- en krachttrainer bij sc Heerenveen. Met het nieuwe kracht- en trainingshonk in het Abe Lenstra stadion worden Heising en zijn werk herdacht en geëerd. Voor een uitgebreid profiel over Heising verscheen eerder op de dag een uitgebreid artikel op onze website.