sc Heerenveen startte afgelopen vijf seizoenen goed

31 juli 2019 12:00

Voor sc Heerenveen begint de competitie zondag met een uitduel tegen Heracles Almelo. De Friese club opende de afgelopen vijf seizoenen goed, er werd slechts eenmaal verloren, thuis tegen FC Dordrecht in het seizoen 2014-2015.

57743849a74cf.jpg
Mede dankzij twee treffers van Morten Thorsby begon sc Heerenveen het sezoen vorig seizoen met een zege op PEC Zwole. Op de foto haalt de Noor uit voor de 1-2.

Daarnaast waren er overwinningen op De Graafschap en PEC Zwolle en gelijke spelen tegen AZ en FC Groningen. Van de 27 openingsduels die sc Heerenveen speelde werden tien in een overwinning omgezet, tien duels gingen verloren en er werd zevenmaal gelijkgespeeld.
 
sc Heerenveen begon de competitie veertien keer in eigen huis en startte dertien keer buiten Friesland. Thuis werd zesmaal gewonnen, vijfmaal verloren en drie keer gelijkgespeeld. Dertien uitduels leverden vier overwinningen, twee verliespartijen en zeven gelijke spelen op.

In 27 duels produceerde sc Heerenveen 46 treffers en werden 43 doelpunten geïncasseerd. In het Abe Lenstra stadion wisten de Friezen 21 maal het net te vinden, de uitduels leverden 25 treffers op. Thuis kreeg sc Heerenveen negentien goals tegen en buiten eigen stadion 24 stuks.
 
sc Heerenveen kwam in drie thuisduels niet tot scoren. In uitduels bleven de Friezen tweemaal droog staan. De Friese defensie gaf in vijf thuisduels geen treffer weg en hield de tegenstander in uitduels tweemaal van scoren af. Driemaal leverde een openingsduels geen treffers op, de laatste keer dat het 0-0 bleef was tien jaar geleden thuis tegen Roda JC.
 
Afgelopen seizoen begon sc Heerenveen met een uitzege op PEC Zwolle. Ondanks het feit dat de gasten een tijd met tien man speelden, Morten Thorsby kreeg rood, leverde de uitbeurt een overwinning op. Morten Thorsby (2x) en Arber Zeneli bezorgden sc Heerenveen drie punten in Zwolle.