sc Heerenveen wil in Utrecht nog één keer gas geven

14 mei 2019 18:41

60903943fe227.jpg

sc Heerenveen wil in de slotwedstrijd van het seizoen in en tegen Utrecht nog één keer gas geven. Winnen In stadion Galgenwaard is de opdracht en dan met het oog op televisiegelden hopen op gunstige resultaten op andere velden.

Wil sc Heerenveen met een overwinning afsluiten, dan moet het in ieder geval anders dan afgelopen zondag in het thuisduel tegen NAC Breda. ‘Te vlak,’ aldus Johnny Jansen die zijn elftal initiatiefloos en in een te laag tempo zag opereren. Het kan anders, weet de trainer die zijn groep vanmiddag fris en scherp zag trainen.

Winnen

‘De spelers hebben er wel zin in, dat gevoel heb ik echt’, zegt de trainer, die in Utrecht alleen de geblesseerde Stijn Schaars mist. ‘Het is jammer dat we het zelf niet meer in de hand hebben, maar wij moeten gewoon ons ding doen en dat is winnen.’ sc Heerenveen kan veel geld mislopen als FC Groningen minimaal twee plekken boven de Friese club eindigt. In het meest gunstige scenario moet sc Heerenveen winnen, FC Groningen punten verspelen tegen FC Emmen en Willem II winnen van ADO Den Haag.
 
Tegenstander FC Utrecht kreeg afgelopen zondag flink klop van koploper en de bijna zekere kampioen Ajax. De ploeg van trainer Dick Advocaat is al verzekerd van een plek in de play-offs om Europees voetbal, maar kan nog een plek klimmen op de ranglijst, wat van belang kan zijn voor de tegenstander die de Domstedelingen treffen in de strijd om een Europees ticket.

Zware wedstrijd

Johnny Jansen heeft geen idee hoe FC Utrecht, dat na de winterstop thuis uitstekend presteert, de slotwedstrijd van het seizoen benadert. ‘Hoe dan ook, we treffen een sterke tegenstander. De ploeg beschikt over een ervaren verdediging, een middenveld met veel voetballend vermogen en voorin lopen snelle en fysiek sterke aanvallers. Het wordt hoe dan ook een zware wedstrijd.’
 
Die mening is ook Michel Vlap toegedaan. ‘We moeten rekening houden met de kwaliteiten van Utrecht, maar zeker ook van eigen kracht uitgaan. Ik reken erop dat Utrecht voor eigen publiek goed wil afsluiten en dat willen wij ook. Als het een beetje meezit, kunnen we goede zaken doen voor de club,’ doelt de middenvelder op de televisiegelden die op het spel staan.