sc Heerenveen wint oefenduel van HHC Hardenberg

12 februari 2019 21:01

60193a5c70461.jpg

sc Heerenveen heeft vanavond in een vriendschappelijk duel gewonnen van HHC Hardenberg. Het oefenduel tegen de tweededivisionist eindigde in 0-3. Namens sc Heerenveen tekenden Van Amersfoort, Frederiksen en Kobayashi voor de treffers.

sc Heerenveen verscheen ten opzichte van het duel tegen PEC Zwolle met elf nieuwe namen aan de aftrap. Zo mochten onder andere Thorsby, Kobayashi, Kongolo en Johnsen in de basis beginnen. Ook verdedigers Dresevic en Skovgaard kregen de kans om zich vanaf het begin te laten zien.

In de eerste helft kregen de Friezen via Van Amersfoort de grootste kans op de openingstreffer. De spits wist een goede kopkans uit een corner echter niet te verzilveren. De ploeg van Jan Olde Riekerink was beter, creëerde de nodige kansen, maar moest tot de 44e minuut wachten op de openingstreffer. Thorsby liep zich goed vrij voor de goal van HHC en wist een voorzet van Johnsen uitstekend terug te leggen op Van Amersfoort. De spits twijfelde niet en kon de bal vrij binnenschieten (0-1).

Vlak na rust verdubbelde sc Heerenveen de voorsprong middels een schitterend doelpunt van Emil Frederiksen. De 18-jarige Deen trok vanaf rechts naar binnen en haalde hard uit in de verre hoek (0-2). Halverwege de tweede helft tekende Kobayashi voor de derde treffer van de avond. De middenvelder zag dat de doelman van HHC geen antwoord had op zijn afstandsschot (0-3).

Aankomende donderdag volgt een samenvatting van het duel op sc Heerenveen TV en ons youtube-kanaal. De uitzending begint om 18.15 uur op FOX Sports 3.

Oefenduel HHC Hardenberg – sc Heerenveen (0-3)
44. Van Amersfoort 0-1, 49. Frederiksen 0-2, 71. Kobayashi 0-3

Opstelling sc Heerenveen: Bednarek, Dresevic, Drkusic (84. Akujobi), Skovgaard, Frederiksen (74. Seedorf), Kongolo, Kobayashi, Thorsby (84. Heimisson), Van der Heide (46. Beuker), Van Amersfoort, Johnsen.