sc Heerenveen zet zich in voor bewoners Meriant tijdens NL-doet!

15 maart 2019 10:45

Afgelopen week bundelden de medewerkers van sc Heerenveen hun krachten in het kader van NL-doet, een initiatief van het Oranje Fonds en de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het toeval wil dat NLdoet dit jaar samenvalt met de Week van Zorg en Welzijn. sc Heerenveen koos ervoor om de handen uit de mouwen te steken bij maatschappelijk partner Meriant. Meriant verleent aandachtsvolle en deskundige zorg aan ouderen en kwetsbaren, die als gevolg van lichamelijke klachten, ziekte of geheugenproblemen, voor korte of langere tijd ondersteuning nodig hebben.

60557069bb9f4.jpg
Medewerkers van sc Heerenveen verzorgden verschillende activiteiten voor de bewoners

Medewerkers van sc Heerenveen verzorgden verschillende activiteiten voor de bewoners, zoals het opknappen van terrassen, spelletjes spelen met bewoners, koken met de bewoners en bloembakken vullen met violen.

Meriant biedt woonzorg, tijdelijk verblijf en behandeling in negen woonzorgcentra in Heerenveen, Wolvega en Jubbega. Deze centra zijn tevens een open huis voor ouderen die gezelligheid en sociale contacten zoeken en/of deel willen nemen aan het activiteitenaanbod. Daarnaast helpt Meriant ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, met ondersteuning van het wijkzorgteam en/of de behandelaars. Na een ziekenhuisopname kunnen mensen bij Meriant terecht voor revalidatie en herstel. Meriant organiseert de zorg volgens de visie (H)erken wie ik ben: in kleine teams, met vertrouwde gezichten en samen met familie en vrijwilligers.

Na een actieve en gezellige middag kregen bewoners van de woonzorgcentra in Heerenveen en ook nog omliggende woonzorgcentra een toegangsticket voor de wedstrijd tegen de Graafschap zaterdag 16 maart. Tevens wordt er een Skybox beschikbaar gesteld door de club voor de ouderen die minder valide zijn. De tickets worden mogelijk gemaakt vanuit het maatschappelijk kaartenbudget van hoofdsponsor GroenLeven.

605583a039e19.jpg
Medewerkers van sc Heerenveen verzorgden verschillende activiteiten voor de bewoners