Schiet "m binnen als Breuer, Kalou of Sibon

27 augustus 2019 16:14

Dit seizoen organiseert sc Heerenveen in de rust van alle thuiswedstrijden een nieuwe activiteit: schiet als de strafschopnemers die in 2009 sc Heerenveen de beker bezorgden. Per duel mogen vier seizoenkaarthouders drie pogingen wagen. De aftrap vond zaterdagavond plaats, niet geheel toevallig tegen FC Twente.

6188761891608.jpg

Ruim tien jaar geleden won sc Heerenveen het nationale bekertoernooi. Op zondag 17 mei 2009 moesten strafschoppen een winnaar aanwijzen in een zenuwslopende finale tegen FC Twente. Victor Elm, Michael Dingsdag, Michel Breuer, Bonaventure Kalou en Gerald Sibon schoten ons naar de eerste prijs in de geschiedenis van de club.

Het unieke hoogtepunt grijpen we aan om tijdens de pauzes in het Abe Lenstra stadion de supporters wat vermaak aan te bieden, als kleine opwarmer richting het jubileumjaar. De primeur vond plaats tijdens het duel met FC Twente. Helaas wisten de deelnemers bij al hun drie pogingen niet eenmaal een van de heroïsche penalty's uit 2009 na te bootsen.

De scores die de deelnemers behalen, worden bijgehouden in een klassement. Het gat dat de rake penalty's van Dingsdag en Sibon markeert, is goed voor twee punten. De overige gaten leveren één punt op. De rustactiviteit wordt in beide seizoenshelften georganiseerd en elke seizoenshelft zal een winnaar kennen.