Selectietrainers amateurpartners kijken samen vooruit

12 november 2019 09:22

629041de0f8a4.jpg

Laat je de trainingen afhangen van wat je in de wedstrijden ziet, of houd je vast aan je eigen plan? Hoe integreer je de korte termijn in de lange termijnplanning? Deze vragen stonden centraal in de bijeenkomst in de Amateurbox van afgelopen zaterdag. Namens de partnerverenigingen waren deze keer de selectietrainers uit de midden en bovenbouw uitgenodigd.

Tijdens deze bijeenkomst gingen de trainers in gesprek met Wilco Hellinga (sc Heerenveen) en Richard Elsinga (VTON) over het belang van een goede planning. Hoe kun je voorkomen dat je je laat leiden door de waan van de dag? Een goede planning geeft structuur en houvast. “Dat is niet alleen handig voor jezelf, maar daarmee help je ook je spelers”, aldus één van de deelnemers.
 
Er werd gekeken hoe sc Heerenveen dit toepast, maar belangrijker nog: hoe de amateurtrainers dit kunnen vertalen naar hun eigen trainingen. Dit werd toegelicht aan de hand van enkele concrete voorbeeldplanningen, die de deelnemers ook weer kunnen terugvinden in het voetbalplatform van VTON waar de partnerclubs gebruik van kunnen maken. De avond werd afgesloten op de tribune, trainers onder elkaar, met een mooie overwinning op Sparta!
 
De volgende bijeenkomst in de Amateurbox is op vrijdag 29 november, voor vrijwilligers uit de sponsorcommissies van de amateurpartners. Benieuwd hoe jouw vereniging mee kan doen? Ga voor meer informatie naar www.samenwinnenwemeer.nl