Spelers en supporters openen eRoom

02 oktober 2019 15:05

In het Abe Lenstra stadion werd al op echt gras voetbal gespeeld, maar vanaf heden dribbelt, schiet en scoort men nu ook op de virtuele velden. In het bijzijn van spelers en supporters opende sc Heerenveen dinsdagavond zijn splinternieuwe eRoom. Met deze gameruimte wil de club meer jongeren aanspreken.

62426af85c0fa.jpg

Bij de officiële opening van de eRoom waren onder meer eSporters Floris Jorna en Niels Krist, tien sc Heerenveensupporters – die zich via Instagram konden opgeven – en vier eerste elftalspelers aanwezig: Hamdi Akujobi, Jordy Bruijn, Arjen van der Heide en Lucas Woudenberg. Allen delen ze dezelfde hobby: FIFA spelen.

Veertien genodigden, maar de club had – afgezien van de afmetingen van de ruimte – qua belangstelling ook wel een vertienvoudiging kunnen verwelkomen in de moderne en hippe eRoom. De gameruimte is voorzien van acht PlayStations, zestien blauwe stadionstoeltjes, een graffitimuur en een geweldig uitzicht op de grasmat in het Abe Lenstra stadion. Dé plek om FIFA 20 te spelen.

Bindende voetbalfactor
FIFA 20 – het nieuwste voetbalsimulatiespel van gameproducent EA Sports – is populair en op deze maatschappelijke trend speelt sc Heerenveen graag in. De club wil een bindende voetbalfactor zijn en op die manier een bijdrage leveren in de voortdurend in beweging zijnde samenleving. Een van de trends is dat steeds meer jongeren gamen en een van de populairste spellen op dit moment is FIFA 20.

Niet alleen voorafgaand, tijdens en na thuisduels van sc Heerenveen is de eRoom te gebruiken. Ook buiten de wedstrijdkalender om zijn FIFA 20-liefhebbers van harte welkom in de gameskybox. Een ideale invulling van een verjaardagsfeestje, teamactiviteit, clinic of zakelijk evenement.