Uitnodigingen voor diverse jeugdspelers

20 november 2019 13:54

Gedurende het voetbalseizoen worden diverse jeugdspelers van sc Heerenveen uitgenodigd en/of opgeroepen door nationale voetbalbonden. Zo werkte Orri Kjartansson met IJsland Onder 19 succesvol een EK-kwalificatietoernooi af. Andere 'Friese' talenten komen de komende periode in actie. Een overzicht.

620399d061220.jpg

Onder 17
Melle Joop Witteveen (foto) werkt volgende week maandag en dinsdag een tweedaagse stage af bij het futureteam* Oranje Onder 17. Een dag later meldt Yoram Boerhout zich voor een stagedag met het Nederlands elftal Onder 15.

Begin november was Timo Zaal op pad met Oranje Onder 16 dat in Assen twee oefenduels afwerkte met Hongarije, in twee verschillende samenstellingen. Zaal speelde de eerste wedstrijd en stapte met een overwinning van het veld (2-0).

Onder 15
Saifdinne Cherrat, Kick Eerhart, Jimte Scholten en Harm Jan Smits doen volgende week dinsdag mee bij het oefenduel tussen Oranje Onder 14 Noord en de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle.

Teamgenoten bij sc Heerenveen Tygo Land en Thom Faber werkten begin november selectiewedstrijden af. Land in het kader van selectie voor Oranje Onder 14, Faber voor het futureteam* Oranje Onder 15.

* = De futureteams van de KNVB bestaan uit spelers die nog niet in aanmerking komen voor de definitieve selectie van de desbetreffende leeftijdscategorie, maar die vanuit Zeist wel in de gaten worden gehouden.