Veel gelijke spelen in thuisduels FC Emmen

05 april 2019 12:20

FC Emmen, zondag tegenstander van sc Heerenveen, heeft samen met de Friese club thuis de meeste gelijke spelen achter de naam staan. In totaal vijf stuks.

6076744c9aee2.jpg

De Drenten kwamen dit seizoen thuis veertien keer in actie. Die ontmoetingen leverden zeven nederlagen, twee overwinningen en vijf gelijke spelen op. Tijdens de afgelopen midweekse speelronde verloor FC Emmen van Ajax. Met zeven nederlagen slikte FC Emmen samen met De Graafschap. PEC Zwolle en Excelsior meeste nederlagen voor eigen publiek.
 
Scoren in eigen stadion gaat de ploeg van trainer Dick Lukkien niet makkelijk af. FC Emmen kwam in veertien duels tot achttien treffers en is met dat aantal op NAC Breda (17) na de minst productieve thuisclub van de Eredivisie. FC Emmen incasseerde 31 tegentreffers en slaagde er alleen tegen NAC Breda in de nul te houden. Zelf kwam de ploeg in drie duels niet tot scoren.
 
Dat FC Emmen op eigen veld zeker niet onderschat moet worden, ervoer PSV. De Eindhovenaren speelden in Emmen met 2-2 gelijk. Dat het aantal behaalde punten in thuisduels enigszins tegenvalt, heeft ook met pech te maken. FC Emmen verspeelde een aantal malen op ongelukkige wijze punten.
 

thuisduels FC Emmen    
FC Emmen AZ 1-4
FC Emmen De Graafschap 1-1
FC Emmen PEC Zwolle 0-1
FC Emmen Fortuna Sittard 3-3
FC Emmen VVV Venlo 1-1
FC Emmen NAC Breda 2-0
FC Emmen Excelsior 1-2
FC Emmen Feyenoord 1-4
FC Emmen Willem II 0-2
FC Emmen PSV 2-2
FC Emmen ADO Den Haag 3-2
FC Emmen Vitesse 0-3
FC Emmen Heracles Almelo 1-1
FC Emmen Ajax 2-5