VI seizoengids: Ajax kampioen, sc Heerenveen middenmoter

31 juli 2019 14:00

60772c03316c9.jpg

Ajax wordt opnieuw kampioen en PSV weer tweede, dat voorspellen prominente voetballenjournalisten in de nieuwe seizoengids van Voetbal International. RKC Waalwijk is de ogen van de deskundigen de belangrijkste kandidaat voor rechtstreekse degradatie. Voor sc Heerenveen is, zo denken de kenners, een bescheiden rol in de middenmoot weggelegd.

Valentijn Driessen, hij won de afgelopen twee seizoenen de Glazen Bol voor de beste voorspelling, ziet sc Heerenveen slechts als veertiende eindigen. Alleen Arno Vermeulen van de NOS denkt dat de Friezen nog lager eindigen (16). Hugo Borst verwacht met een achtste plek het meest van de formatie van trainer Johnny Jansen. Daarnaast wordt sc Heerenveen drie keer een negende plek toegedicht, vijfmaal de tiende en eenmaal een twaalfde, dertiende en veertiende eindklassering.
 
Het gepromoveerde RKC Waalwijk degradeert volgens de meeste journalisten (7) rechtstreeks. Voor de degradatieplekken 16, 17 en 18 worden naast RKC Waalwijk, steevast FC Emmen, Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam en VVV-Venlo genoemd. Heracles Almelo en sc Heerenveen, komende zondag tegenstanders, worden eenmaal als nummer zestien van de Eredivisie gepositioneerd.
 
Arno Vermeulen ziet met een zestiende plek een zwaar seizoen voor sc Heerenveen in het vooruitschiet. Afgaande op de voorspelling van Vermeulen van het afgelopen seizoen lijken de Friese fans misschien niet zwaar te hoeven tillen aan zijn prognose. De journalist van de NOS eindigde met zijn voorspelling voor het seizoen 2018-2019 namelijk op de laatste plek in het eindklassement.