Bayern-talent Batista Meier op huurbasis naar Fryslân

10 september 2020 16:48

sc Heerenveen neemt Oliver Batista Meier tijdelijk over van Bayern München. De negentienjarige aanvallende middenvelder speelt komend seizoen op huurbasis in het Abe Lenstra stadion. De Duits jeugdinternational sluit per direct aan bij de selectie van trainer Johnny Jansen en gaat in Fryslân spelen met rugnummer 10.

650709cb85c5c.jpg

Batista Meier maakte vier jaar geleden als jeugdspeler de overstap van FC Kaiserslautern naar het grote Bayern München. Afgelopen seizoen maakte Batista Meier zijn debuut in de hoofdmacht van Der Rekordmeister. Tijdens het gewonnen competitieduel met Fortuna Düsseldorf (5-0) verving hij in de tweede helft Serge Gnabry. Bayern veroverde afgelopen seizoen niet alleen de titel, maar ook de beker en de Champions League.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Batista Meier. "Oliver is een veelzijdige, technisch vaardige speler met scorend vermogen die onze selectie sterker maakt. Hij is een nummer tien, maar kan ook goed op de zijkanten uit de voeten. We zijn blij dat een grote club als Bayern München een talent als Oliver bij ons wil onderbrengen, zodat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen."