Behoudt sc Heerenveen ongeslagen thuisreeks tegen PSV?

02 december 2020 16:00

Na een maand geen thuiswedstrijd te hebben gespeeld, staat zondag in het Abe Lenstra stadion het thuisduel met PSV op het programma (aftrap: 16.45 uur). In deze voorbeschouwing lees je over de ongeslagen thuisreeks tegen de Eindhovenaren. Ook bekijken we de prestaties van PSV in alle competities en lichten we een oud-speler van sc Heerenveen uit die nu bij PSV speelt.

60551b01b193d.jpg

Historie
sc Heerenveen speelde in competitieverband 27 keer een thuiswedstrijd tegen PSV. Zeven keer wonnen de Friezen, elf keer pakten de Eindhovenaren de zege en negen keer werd het gelijk. Op basis van de onderlinge historie is een goed resultaat tegen de topploeg dus niet ondenkbaar. De laatste keer dat sc Heerenveen thuis verloor van PSV was in het seizoen 2011/2012.

Seizoen 2018/19: 2-2

Afgelopen seizoen ging de thuiswedstrijd tegen PSV niet door vanwege het coronavirus. Daardoor was de laatste thuiswedstrijd tegen PSV op 16 februari 2019. sc Heerenveen kende een uitstekende eerste helft waar het binnen het halfuur al 2-0 voor stond. Een schot van Mitchell van Bergen werd van richting veranderd (1-0) en Michel Vlap schoot de bal knap langs keeper Jeroen Zoet (2-0).

In de tweede helft zetten de Eindhovenaren meer aan en dit resulteerde ook in een doelpunt. Gaston Pereiro schoot een vrije trap fraai binnen (2-1). Lang leek de ploeg van trainer Mark van Bommel zonder punten naar huis te gaan, totdat Donyell Malen de 2-2 binnenschoot in de slotseconden. 

Seizoen 2017/18: 2-0
Op zondag 10 september 2017 kwam sc Heerenveen binnen tien minuten al op een 2-0 voorsprong in het thuisduel met PSV. Arber Zeneli schoot van afstand prachtig raak (1-0) en Reza Ghoochannejhad werkte de bal binnen op aangeven van Denzel Dumfries (2-0). De ploeg van trainer Philip Cocu kwam voor rust ook nog met tien man te staan na een overtreding van Hirving Lozano.

In de tweede helft konden de Eindhovenaren weinig grote kansen meer creëren en was het sc Heerenveen dat de grootste mogelijkheid kreeg om de score uit de breiden. Ghoochannejhad miste een kwartier voor tijd echter een strafschop. De Friezen stapten uiteindelijk met een knappe overwinning van het veld.

Bekijk hieronder de samenvatting van dit duel:
 


PSV dit seizoen
PSV is dit seizoen op meerdere fronten actief. De ploeg van trainer Roger Schmidt staat met 23 punten op een derde plaats in de eredivisie, vier punten achter koploper Ajax. Ook in de Europa League doet PSV nog volop mee, want met nog twee wedstrijden te gaan, staat PSV op een tweede plaats in de poule dat recht geeft op een plek in de volgende ronde.

De Eindhovenaren zijn ook nog actief in het bekertoernooi, maar speelden daarin nog geen wedstrijden. Vanwege de Europese verplichtingen was PSV namelijk vrijgesteld voor de eerste ronde. PSV speelt in de tweede ronde een thuiswedstrijd tegen De Graaschap.

543115aecc5fc.jpg
Denzel Dumfries in het shirt van sc Heerenveen

Speler uitgelicht
Met Denzel Dumfries staat er momenteel een oud-speler van sc Heerenveen onder contract bij PSV. Dumfries maakte in 2017 de overstap van Sparta Rotterdam naar sc Heerenveen en kwam in één seizoen tot 37 duels voor de Friezen.

De rechtsback kende met vier goals en acht assists een goed jaar bij sc Heerenveen en verdiende daarmee een transfer naar PSV. Dumfries speelde tot nu toe 95 wedstrijden voor PSV en heeft zich hierin ontpopt als aanvoerder van de Eindhovenaren.

Sc Heerenveen sprak destijds met de verdediger over zijn eerste maanden bij de club. Bekijk hieronder de beelden: