Chris de Wagt overleden

20 januari 2020 09:03

sc Heerenveen heeft het droevige bericht ontvangen dat Chris de Wagt zondag is overleden. De Friese trainer en voormalig profvoetballer was geruime tijd ziek. De Wagt werd slechts 34 jaar oud.

In de zomer van 2017 werd De Wagt aangesteld als trainer van Jong sc Heerenveen. Met het beloftenteam hees de oud-speler van SC Cambuur, FC Oss en ONS Sneek in zijn eerste seizoen meteen de kampioensvlag.

Maar naast vreugde was er ook verdriet. De Wagt werd in zijn periode bij sc Heerenveen tot tweemaal toe, eerst in 2017 en later in 2018, geconfronteerd met kanker. In plaats van zijn passie uitoefenen, vocht De Wagt voor zijn leven.

In deze zware en intensieve periode vond De Wagt af en toe zelfs nog de kracht en energie om te assisteren binnen de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Dat deed hij dan vol overgave, vol bezieling.

Eind november bezocht de zieke De Wagt de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De spelers van sc Heerenveen droegen bij de opkomst speciale shirts: ‘Let’s do it, Chris.’ Het werd een emotionele, indrukwekkende en gedenkwaardige avond.

Met De Wagt verliest sc Heerenveen een gedreven vakman en een geliefde collega. De club wenst zijn vrouw Mariëlle, hun kinderen Vajenn en Novan, familie, vrienden, collega’s en iedereen die hem kende ontzettend veel kracht en sterkte toe.

63591007b8901.jpg