Doelman Mulder keert terug bij sc Heerenveen

31 juli 2020 12:50

sc Heerenveen heeft doelman Erwin Mulder voor twee seizoenen vastgelegd. Daarmee keert de 31-jarige sluitpost terug op het oude nest: tussen 2015 en 2017 stond Mulder ook al onder contract in het Abe Lenstra stadion. De keeper ging daarna naar Swansea City – destijds uitkomend in de Premier League – en bewandelt nu de omgekeerde weg.

64832abbac4e5.jpg

Het wordt Mulders tweede periode in Fryslân. In de zomer van 2015 nam sc Heerenveen de doelman over van Feyenoord. Zeventig competitiewedstrijden stond Mulder onder de Friese lat. Met sc Heerenveen reikte hij in het seizoen 2016/2017 tot de play-offs. Na dat seizoen maakte Mulder de overstap naar Swansea City, tegenwoordig uitkomend in het Championship.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met het vastleggen van Mulder. "Met Erwin hebben we een zeer ervaren doelman aangetrokken. Dat was onze ambitie en dat is gelukt. Erwin kent de club, kent de eredivisie en neemt veel ervaring met zich mee vanuit Groot-Brittannië. De afgelopen weken stond hij bij de laatste duels van Swansea onder de lat en is dus wedstrijdfit."