Drie op een rij: ook winst op "rood" VVV

26 september 2020 22:37

Dankzij een benutte strafschop van Joey Veerman heeft sc Heerenveen zaterdagavond ook zijn derde competitieduel in winst omgezet. In het eigen Abe Lenstra stadion werd VVV-Venlo aan de zegekar gebonden. De overwinning kwam – ondanks twee rode kaarten voor de Limburgers – allesbehalve eenvoudig tot stand (1-0).

65199c9d737c2.jpg

Plots veerden de ruim zesduizend supporters in het Abe Lenstra stadion op toen scheidsrechter Kevin Blom na een half uur spelen naar de stip wees. Oliver Batista Meier was over het been gegaan bij VVV-captain Danny Post, waarna Joey Veerman vanaf elf meter mocht aanleggen. De middenvelder bleef koel en bezorgde sc Heerenveen niet alleen de leiding, maar ook iets meer rust in het tot dan toe povere spel (1-0).

Omhaal op de paal
In de eerste dertig minuten lieten beide teams elkaar het initiatief, waardoor er weinig hoogtepunten vielen te noteren. Het dichtst bij een doelpunt waren de gasten, toen VVV-spits Giorgos Giakoumakis met een omhaal tot ieders – dus ook Erwin Mulders – verbazing nog de paal trof. De beste kans voor sc Heerenveen voor rust kreeg Arjen van der Heide, maar besluiteloosheid stond de 2-0 in de weg.

De bezoekers kwamen sterker uit de kleedkamer dan sc Heerenveen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Maar nadat Mulder nog een gevaarlijk schot van Joshua John uit de hoek tikte, bewees Tobias Pachonik zijn ploeg een slechte dienst. De rechtsback ging hard door op Joey Veerman, waarna Blom rood trok. Ideale omstandigheden om de wedstrijd in het resterende half uur te beslissen.

Negen man
Maar de trekker werd niet overgehaald. Dat had sc Heerenveen vooral en alleen aan zichzelf te danken. Eerst door eigen mogelijkheden om zeep te helpen, daarna door VVV gelegenheden te bieden gevaarlijk te worden. Zelfs na een tweede rode kaart voor VVV – Simon Janssen raakte in een duel de knie van Joey Veerman – hield sc Heerenveen het spannend. In de extra tijd kregen de Friezen nog bijna het deksel op de neus, maar Giakoumakis knikte over.

sc Heerenveen - VVV-Venlo 1-0 (1-0). 32. J. Veerman (pen.) 1-0. Rode kaarten: 63. Pachonik, 80. Janssen (VVV-Venlo). Gele kaarten: Floranus (sc Heerenveen), V. van Crooij (VVV-Venlo). Scheidsrechter: Blom.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Batista Meier (68. Hajal), J. Veerman (82. Dresevic); Van Bergen, H. Veerman, Van der Heide (82. Driouech).