Drie weken geen publiek: dit betekent het voor sc Heerenveen

01 oktober 2020 11:19

Het kabinet scherpte deze week het coronabeleid aan. In de komende drie weken gelden landelijk strengere maatregelen om het oplaaiende coronavirus weer in te dammen. Een daarvan is dat de komende drie weken geen publiek meer welkom is bij sportwedstrijden. Wat betekent dit voor sc Heerenveen?

65208a5273181.jpg

Met de invoering van de aangescherpte coronamaatregelen blijven in ieder geval de komende drie weken de Nederlandse voetbalstadions leeg. In deze periode staat er voor sc Heerenveen geen thuiswedstrijd op het programma. Wel twee uitduels: vrijdag tegen FC Utrecht en op zaterdag 17 oktober tegen Ajax. Deze wedstrijden worden zonder publiek afgewerkt.

Twee scenario's
Na deze publiekloze drie weken is de thuiswedstrijd tegen FC Emmen het eerstvolgende competitieduel voor sc Heerenveen (zaterdag 24 oktober). Hopelijk hebben de aangescherpte coronamaatregelen geholpen en is dan publiek weer welkom. De club is al bezig met de voorbereidingen op deze wedstrijd en werkt aan twee scenario's: eentje met en eentje zonder toeschouwers.

Welk scenario het ook wordt, in ieder geval heeft sc Heerenveen in samenwerking met alle supporters, relaties, medewerkers, stewards en vrijwilligers de afgelopen periode aangetoond – tegen PEC Zwolle (oefen), Willem II en VVV-Venlo – dat de club in staat is veilig en verantwoord wedstrijden in coronatijd te kunnen organiseren.

Openingstijden en bereikbaarheid
De openingstijden van de receptie en de Feanstore blijven na de invoering van de aangescherpte maatregelen onveranderd. Uiteraard gelden hier en in de rest van het stadion de bekende coronavoorschriften. Alle corona-informatie is te lezen op onze speciale websitepagina. De afdeling Supporters Service blijft gewoon bereikbaar.