Duizendste vrijwilliger in Amateurbox

10 maart 2020 10:00

Zaterdag verwelkomde sc Heerenveen de duizendste vrijwilliger in de Amateurbox, onderdeel van het Sportief Partnership voor amateurverenigingen uit de regio. Dit partnership kent een nieuwe opzet: in plaats van drie bijeenkomsten per seizoen organiseert sc Heerenveen nu bij iedere thuiswedstrijd een bijeenkomst. Iedere keer voor een andere doelgroep, zodat het kader van de verenigingen in de hele breedte ondersteund wordt.

64192dde62254.jpg

De eerste bijeenkomst vond plaats voor de openingswedstrijd tegen Feyenoord en werd destijds geopend door algemeen directeur Cees Roozemond. Zaterdag was Roozemond opnieuw aanwezig, deze keer vanwege een speciale reden: de duizendste bezoeker (vrijwilliger) van de Amateurbox van dit seizoen.

Deze bijeenkomst, de veertiende van dit seizoen, stond in het teken van de materialenzaken bij verenigingen. Ook de familie Van der Wiel was hierbij aanwezig. Met het gezin (vader, moeder en twee dochters) zetten zij zich in voor de materialenzaken bij Harkemase Boys. Met het clubgevoel zit het dus wel goed bij deze familie. Nietsvermoedend maakten zij zich op voor een inspirerende en gezellige avond in de Amateurbox, toen bleek dat vader Johannes de duizendste bezoeker was.

Nieuwe opzet
Voorheen werkte sc Heerenveen samen met een selecte groep partnerverenigingen. Dit seizoen is gekozen voor een nieuwe opzet, waardoor meer amateurclubs kunnen aansluiten. Zo is het netwerk in de eerste helft van het seizoen flink gegroeid, naar 38 partnerverenigingen. Daardoor kunnen de clubs elkaar ook steeds beter helpen, niet alleen in de samenwerking met sc Heerenveen maar ook onderling.
 
Roozemond: "Het Sportief Partnership is belangrijk, zowel voor onze club als voor de amateurpartners. We zijn blij dat het netwerk zo gegroeid is en zullen ons blijven inzetten om de verenigingen te ondersteunen."