Eredivisie gaat op jacht naar mooiste shirt aller tijden

17 april 2020 07:00

De Eredivisie CV lanceert samen met alle clubs vrijdag het Eredivisie Shirt Festival. Een ode aan 64 jaar Nederlandse voetbalhistorie, die start met een unieke online verkiezing, ondersteund door alle Nederlandse profclubs.

Via een speciaal ontwikkeld platform kunnen fans kiezen uit 1.754 voetbalshirts, gedragen door alle clubs die sinds 1956 in de eredivisie uitkwamen. Een unieke, nooit vertoonde collectie. Een feest der herkenning ook, want aan ieder shirt kleeft wel een verhaal, een herinnering of een anekdote.

Fans kunnen tot begin mei stemmen op hun favoriete voetbalshirt, waarna iedere club zijn eigen ‘mooiste thuis- en uitshirt ooit’ bekend maakt. Een vakjury bestaande uit Jan-Joost van Gangelen (FOX Sports), Frank Evenblij (Bureau Sport), Arno Kantelberg (Esquire), Sjoerd Mossou (AD) en Victoria Koblenko (actrice/presentatrice) kiest op vrijdag 8 mei vervolgens het mooiste shirt uit de geschiedenis van de eredivisie.

Voetbalmagazine SANTOS maakte speciaal voor de campagne de Eredivisie Shirtbijbel: een standaardwerk dat vanaf vrijdag in de winkels ligt. Daarin worden de bijzondere ontwerpen, de clubkleuren, de verhalen en de anekdotes van alle clubs uitvoerig belicht. Dat zal overigens ook gebeuren via de diverse Eredivisie- en clubkanalen, FOX Sports en het AD.

Vrijdag 8 mei wordt door de Eredivisie tevens uitgeroepen tot Voetbal Shirt Vrijdag: de dag waarop iedere voetbalfan in Nederland zijn favoriete shirt draagt. Het Eredivisie Shirt Festival is te bekijken op https://www.eredivisie.nl/esf.

Korting uitshirt
In de collectie sc Heerenveenshirts staat ook het uittenue van het huidige seizoen. Dit shirt bestel je nu in onze Feanstore met 25 procent korting: koop 'm hier.