G-voetballers tekenen nieuw contract

25 september 2020 09:19

Afgelopen dinsdagmiddag zetten dertien G-voetballers een handtekening onder hun nieuwe contract. In het Abe Lenstra stadion werden de selectiespelers een voor een - en met een eigen opkomsttune - naar voren geroepen, waarna ze onder toeziend oog van familie, vrienden en bekenden hun contract ondertekenden.


Trainer Karl van Vleeren is blij dat ook hun competitie weer van start gaat: 'We mogen eindelijk weer los. Vanwege de coronasituatie hebben we sinds april stilgestaan. Alle kinderen willen dolgraag weer voetballen voor sc Heerenveen. We gaan er een mooi seizoen van maken.'

Op zondag 27 september gaat voor sc Heerenveen in Amsterdam de Bijzondere Eredivisie van start. De competitie bestaat naast De Friezen uit: ADO Den Haag, Go Ahead Eagles, FC Groningen, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, VVV-Venlo, FC Utrecht en Ajax.

Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: spelen bij zijn of haar favoriete profclub. Sinds vorig jaar kan deze droom ook uitkomen voor kinderen met een handicap, dankzij de Bijzondere Eredivisie. Deze meerjarige competitie is een initiatief van het Gehandicapte Kind en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. De spelers zijn jonge voetbaltalenten tussen de 10 en 18 jaar met diverse handicaps. Oud sc Heerenveentrainer Foppe de Haan is trots op de spelers: 'Met de Bijzondere Eredivisie is voetbal écht van iedereen geworden.'

De Bijzondere Eredivisie was in 2019 de eerste Eredivisie-competitie ter wereld voor kinderen met een beperking. Er zijn op dit moment ongeveer 5.000 kinderen in Nederland die G-voetbal beoefenen. Dit zijn kinderen die net als kinderen zonder beperking, dromen van het uitkomen voor hun favoriete club. Met de Bijzondere Eredivisie wordt deze droom werkelijkheid.

65187211c028d.jpg
Deze voetballers vertegenwoordigen het G-team van sc Heerenveen