Henk Veerman keert terug bij sc Heerenveen

28 augustus 2020 11:34

Na Erwin Mulder haalt sc Heerenveen opnieuw een oude bekende terug: Henk Veerman. De boomlange spits (29) speelde van 2015 tot en met de zomer van 2018 al in het Abe Lenstra stadion, waarna het Duitse FC St. Pauli hem overnam. Nu bewandelt de Volendammer de omgekeerde weg en tekent in Fryslân een contract tot medio 2023.


Het verblijf van Veerman bij FC St. Pauli duurde twee seizoenen. De aanvaller kende in zijn eerste seizoen bij de cultclub uit Hamburg een veelbelovende start. In het seizoen 2018/2019 was Veerman in zestien duels zesmaal afmaker en vier keer aangever. Kort voor de kerstdagen ging het echter mis: de spits liep een knieblessure op.

Begin november vorig jaar maakte Veerman zijn rentree. Totdat het coronavirus alles platlegde, kwam hij tot dertien duels. Daarin scoorde hij achtmaal, onder meer één keer in de gewonnen stadsderby met Hamburger SV (0-2). Na de corona-onderbreking vond Veerman in de resterende negen wedstrijden nog drie keer het net. Totaalcijfers: elf doelpunten in 22 wedstrijden.

649697f3f098b.jpg

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de terugkeer van Veerman. "We kennen Henk en Henk kent ons. In Duitsland is hij in een fysiek sterke competitie een nog betere spits geworden dan hij al was. Henk is met zijn scorend en voetballend vermogen, ervaring en persoonlijkheid een meer dan welkome versterking voor onze selectie."