Interlandblog: Floranus als groepswinnaar naar EK

18 november 2020 23:24

We moeten het even doen zonder eredivisievoetbal, maar in plaats daarvan worden er interlands gespeeld. Ook door spelers van sc Heerenveen. In de komende interlandperiode houden we je via deze blog op de hoogte van de verrichtingen van Pawel Bochniewicz, Ibrahim Dresevic, Sherel Floranus, Ulysses Llanez en Benjamin Nygren.

Woensdag 18 oktober:

Update: 23:24

Floranus als groepswinnaar naar EK
Sherel Floranus moest woensdagavond vanaf de reservebank toekijken hoe Jong Oranje de laatste groepswedstrijd van de EK-kwalificatie verloor. Portugal was namelijk met 2-1 te sterk. Beide ploegen eindigen deze groepsfase met 27 punten, maar op basis van het doelsaldo gaat de ploeg van Erwin van der Looi als groepswinnaar naar het EK in 2021

Dresevic handhaaft zich, maar pakt rode kaart
Het is Kosovo gelukt om zich te handhaven in divisie C van de Nations League. Kosovo had minimaal een gelijkspel nodig om degradatie te voorkomen en dat lukte. Met Ibrahim Dresevic in basis wonnen de Kosovaren met 1-0 van Moldavië. Dresevic pakte vijf minuten voor het eindsignaal nog een rode kaart. De verdediger maakte een overtreding op een doorgebroken speler.

Bochniewicz maakt geen minuten tegen Nederland
Polen had in theorie nog groepswinnaar kunnen worden, maar dan was een overwinning tegen het Nederlands elftal noodzakelijk. Pawel Bochniewicz – die geen minuten maakte – zag echter hoe zijn ploeg een 1-0 voorsprong weggaf en met 1-2 verloor. Polen eindigt door deze nederlaag als derde in de poule en heeft zich hiermee gehandhaafd in divisie A.

Update: 20:12

Nygren ziet kans op EK-deelname verdwijnen
Benjamin Nygren is er volgend jaar niet bij als het EK onder 21 wordt gespeeld. Zweden verloor namelijk met 4-1 van Italië en heeft zo geen zicht meer op een tweede plaats in de poule. Naast de negen groepswinnaars plaatsen alleen de beste vijf nummers twee zich voor de groepsfse van het EK 2021.

Nygren begon in de basis bij de Zweden en werd twintig minuten voor tijd vervangen door Fortuna-speler Emil Hansson. Zweden, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, staat op een vierde plaats in de poule met vijftien punten. Nummer twee Ierland heeft 19 punten en is dus niet meer in te halen.

Maandag 16 november:

Update: 23:12

Basisdebutant Llanez wint ruim met Amerika
Het Amerikaans voetbalelftal heeft maandagavond een ruime overwinning geboekt. De oefeninterland tegen Panama werd met 6-2 gewonnen. Ulysses Llanez – die voor het eerst in de basis begon bij de Amerikanen – speelde een uur mee en werd bij een 3-0 tussenstand gewisseld. Llanez komt deze interlandperiode niet meer in actie met zijn land.

Zondag 15 november:

Update: 23:07

Geen minuten voor Dresevic en Bochniewicz
Zondagavond kwam zowel het Kosovaars elftal van Ibrahim Dresevic als het Pools elftal van Pawel Bochniewicz in actie. Beide verdedigers moesten vanaf de bank toekijken hoe hun ploeg verloor.

Kosovo speelde een duel in de Nations League tegen Slovenie. Lang leek Kosovo een punt mee te nemen uit Slovenie, maar in de extra tijd maakten de Slovenen de winnende 2-1. 18 november staat er weer een wedstrijd op het programma voor Dresevic. Kosovo ontvangt dan Moldavië.

Pawel Bochniewicz moest vanaf de bank toekijken hoe zijn ploeg met 2-0 van Italië verloor in de Nations League. 18 november moet Polen weer aan de bank, want dan komt het Nederlands elftal op bezoek. Mocht Bochniewicz minuten maken onder toeziend oog van de Nederlandse kijker, dan speelt de verdediger zijn derde interland

Update: 17:55

Sherel Floranus valt in en geeft twee assists
Jong Oranje heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt. In eigen huis won Oranje met 5-0 van Wit-Rusland. Sherel Floranus viel na een uur spelen in en verzorgde de assist bij de 4-0 en de 5-0. Woensdag speelt Jong Oranje de laatste wedstrijd in de door Nederland gewonnen poule G. Portugal is dan de tegenstander.

Vrijdag 12 november:

Update: 9:50

Ulysses Llanez valt in bij gelijkspelend Amerika
De vriendschappelijke interland tussen Amerika en Wales eindigde donderdagavond in een doelpuntloos gelijkspel. Llanez begon de wedstrijd vanaf de bank, maar mocht twintig minuten voor tijd invallen voor zijn tweede interlandoptreden. Amerika speelt 16 november nog een vriendschappelijke wedstrijd. Het nationale elftal van Panama komt dan op bezoek.

Woensdag 11 november:

Update: 23:20

Pawel Bochniewicz maakt wedstrijd vol en houdt de nul
Het nationale elftal van Polen speelde woendagavond een vriendschappelijke interland tegen Oekraïne. Door doelpunten van Krzysztof Piatek en Jakub Moder werd er een knappe 2-0 overwinning geboekt. Bochniewicz – die voor het eerst bij Polen in de basis stond – maakte de gehele wedstrijd vol en wist de Oekraïners van scoren af te houden. Bochniewicz kwam in de eerste helft nog goed weg nadat hij een penalty veroorzaakte. Andriy Yarmolenko mocht aanleggen vanaf elf meter, maar schoot op de paal.

Zondag speelt Bochniewicz weer een interland. Dan gaat het Poolse elftal op bezoek bij Italië voor een groepsduel in de Nations League.

Update: 18:50

Kosovo verliest met Ibrahim Dresevic op de bank
Kosovo heeft woensdagmiddag het vriendschappelijke duel met Albanië verloren. Ibrahim Dresevic bleef de gehele wedstrijd op de bank en zag zijn ploeg met 2-1 verliezen. Namens de thuisploeg waren Bekim Balaj en Myrto Uzuni trefzeker. Vedat Muriqi maakte voor Kosovo de eretreffer. Hij schoot vijf minuten voor tijd de 2-1 binnen vanaf de penaltystip. Zondag speelt Dresevic met Kosovo weer een wedstrijd. De Kosovaren reizen dan af naar Slovenië voor het groepsduel in de Nations League.

Update: 13:50

Sherel Floranus
Vanmiddag werd bekend dat Sherel Floranus zich na een aantal afzeggingen alsnog mocht melden bij Jong Oranje. Floranus speelt komende zondag met Jong Oranje tegen Wit-Rusland. Zondag staat voor Dresevic een duel in de Nations League

Pawel Bochniewicz
Vanavond komt verdediger Pawel Bochniewicz in actie met Polen. Bochniewicz speelt een vriendschappelijke interland tegen Oekraïne (aftrap: 20.45 uur).

Ibrahim Dresevic
De Kosovaren spelen met Dresevic ook een vriendschappelijke wedstrijd. Kosovo trapt vanmiddag om 16.00 uur af tegen Albanië.

Benjamin Nygren
Zweden Onder 21 zou aankomende vrijdag met Benjamin Nygren een wedstrijd spelen tegen Armenië, maar eerder deze week werd bekend dat dit duel niet zou doorgaan. Voor Nygren staat nu alleen voor volgende week de wedstrijd tegen Italië op het programma.