Jansen wijzigt basiself op drie plekken tegen TOP Oss

26 oktober 2020 20:36

Sherel Floranus, Jan Paul van Hecke en Oliver Batista Meier krijgen dinsdagavond rust van trainer Johnny Jansen voor het TOTO KNVB Bekerduel met TOP Oss. Dat vertelde de oefenmeester een dag voor de wedstrijd tegen de Brabantse eerstedivisionist. Wel zit het drietal bij de selectie.

65080382fd489.jpg

Hamdi Akujobi, Ibrahim Dresevic en Sieben Dewaele zijn tegen TOP Oss de vervangers van Floranus, Van Hecke en Batista Meier. Jansen: "Uit voorzorg starten Sherel, Jan Paul en Oliver niet. Wel zitten ze gewoon bij de wedstrijdselectie." De ploeg is verder volledig fit, op Jan Ras en Arjen van der Heide na. Het is nog niet duidelijk hoelang Van der Heide eruit ligt. "Dat is zonde, want hij was fantastisch aan het seizoen begonnen", zei zijn trainer.

Voor Dewaele is het de eerste keer dat hij start in een officieel duel. "Sieben mag het vanaf het middenveld laten zien", zegt Jansen. "Op trainingen toont hij regelmatig aan dat hij ook gewoon goed kan voetballen. Hoewel hij nu nog niet zoveel heeft gespeeld, kun je aan alles merken dat het een op en top prof is en in teambelang kan denken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij dit tegen TOP Oss goed gaat invullen."

Verschillende systemen
sc Heerenveen heeft tegenstander TOP Oss de afgelopen weken geanalyseerd. "Ze zijn in staat om in verschillende systemen te spelen", weet Jansen. "TOP Oss heeft een ploeg die echt wil en kan voetballen. Ik verwacht echter dat wij de bal meer zullen hebben. Wij willen in balbezit graag nog een stukje beter worden. Ik hoop dat we de kans krijgen om te laten zien dat we hierin al wat stapjes hebben gemaakt."

sc Heerenveen heeft tot maandagavond nog geen coronabesmettingen in de selectie gehad. Iedereen is zondag getest en maandag worden de resultaten verwacht. Jansen: "Dit is iedere keer toch wel weer spannend. We doen allemaal ons uiterste best om besmettingen te voorkomen. Toen we vrijdag voor de wedstrijd tegen Emmen hoorden dat er geen besmettingen waren, hebben we toch wel even gejuicht."

Coronatesten
Bij tegenstander TOP Oss was dat de afgelopen dagen anders. De wedstrijd die de Brabanders vrijdag zouden spelen, tegen Jong FC Utrecht, werd vanwege vijf coronabesmettingen afgelast. De selectie van trainer Klaas Wels is maandag weer getest en krijgt dinsdag de uitslag. "Beide clubartsen hebben daarover contact", zegt Jansen. "Als alles oké is, dan gaan we gewoon voetballen."

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Akujobi, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Dewaele, J. Veerman; Nygren, H. Veerman, Van Bergen.