Jeugdoverzicht: O13 haalt uit tegen NEC

02 maart 2020 12:01

Behalve het eerste elftal kwam zaterdag ook de jeugd van sc Heerenveen in actie. Het regende doelpunten bij de wedstrijden van de jeugdteams, met helaas niet altijd het gewenste resultaat. Een overzicht.

64078bb3541f8.png

Onder 19
sc Heerenveen Onder 19 was niet opgewassen tegen AZ (3-1). In Wijdewormer kwam de thuisclub goed uit de startblokken en namen de leiding door te scoren uit een corner (1-0). Daarna kwam sc Heerenveen beter in de wedstrijd. Nordin Tahboun bracht de stand weer in evenwicht (1-1).

In de tweede helft ontspon zich een gelijkopgaande strijd. Het kon alle kanten op. AZ was daarin slagvaardig en kwam opnieuw op voorsprong (2-1). Daarna zorgde sc Heerenveen een aantal keren wel voor wat dreiging en kreeg veel corners, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. AZ besliste het duel vanaf de stip (3-1).

Onder 17
sc Heerenveen Onder 17 ging in een doelpuntrijke wedstrijd thuis tegen FC Utrecht onderuit (3-4). De Friezen hadden veel moeite met de hoog drukzettende Domstedelingen en keken halverwege het duel al tegen een 0-2 achterstand aan. sc Heerenveen moest op zoek naar de aansluitingstreffer en vond die ook dankzij Donát Varga (1-2).

Kort voor rust kreeg sc Heerenveen te maken met een domper. Melle Joop Witteveen kreeg rood, waardoor de Friezen met tien man verder moesten. Ondanks de manmindersituatie viel wel de gelijkmaker via Ties Oostra (2-2). Dat gebeurde wederom nadat Utrecht weer op voorsprong was gekomen. Trustin van 't Loo zette vlak voor tijd de 3-3 op het scorebord. Toch werd dat niet de uitslag: in extremis scoorde Utrecht nog de winnende (3-4).

Onder 15
Ook veel doelpunten bij de uitwedstrijd van sc Heerenveen Onder 15 tegen FC Volendam. Helaas eindigde het duel niet in het voordeel van de Friezen. sc Heerenveen wist zich nog terug te knokken van een 3-0 achterstand tot een 4-4 tussenstand, maar moest in de slotfase toch capituleren (6-4). Doelpuntenmakers aan sc Heerenveenzijde waren Tygo Land, Thom Faber (twee keer) en Hylke Priem.

Onder 13
Uiteindelijk liep sc Heerenveen Onder 13 over NEC heen (8-3), maar daar zag het in de rust zeker niet naar uit (2-3). Jesse Hellinga en Kai Jansen hadden voor de Friezen gescoord in de eerste helft. Daarin liep het nog niet goed. Na de rust kwam het team totaal anders uit de box. De veldbezetting was beter, er zat veel diepgang in de ploeg en er werd achterin goed onder de druk uit gevoetbald. Jesse maakte nog eens drie goals en ook Ruben Veer, Amar Bakkati, en Jesse Doetjes waren trefzeker.

Foto's van sc Heerenveen Onder 13 - NEC Onder 13: