Jeugdoverzicht: Onder 17 pakt thuis een punt

14 september 2020 14:55

Waar de meeste jeugdcompetities al waren begonnen, traden Onder 18 en Onder 17 afgelopen weekend aan voor hun eerste wedstrijd. Onder 18 verloor thuis van FC Utrecht (4-1), terwijl Onder 17 tegen de Domstedelingen wel een resultaat neerzette (1-1).

Onder 21
Onder 21 speelde de tweede competitiewedstrijd in de nieuwe beloftencompetitie tegen NAC Breda. sc Heerenveen kreeg genoeg kansen, maar wist deze niet te benutten. Trainer Menno van Dam keerde met een 1-0 nederlaag terug naar Fryslân. Het wedstrijdverslag lees je hier.

Onder 18
De ploeg van Niek Westra speelde zaterdagmiddag tegen FC Utrecht de eerste wedstrijd van het seizoen. sc Heerenveen begon goed met een doelpunt van Donát Varga in de 6e minuut. Helaas wist Onder 18 de voorsprong niet vast te houden en werd er met 4-1 verloren.

Onder 17
Ook Onder 17 speelde de eerste competitiewedstijd van het seizoen. Het team van trainer Wilco Hellinga speelde op Sportpark Skoatterwâld tegen FC Utrecht. Na een 1-0 achterstand bij rust wist sc Heerenveen knap gelijk te maken door een doelpunt van Sebastiaan Hagedoorn in de 80e minuut. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Onder 15
Onder 15 speelde zondagochtend de uitwedstrijd tegen Excelsior. De ploeg van Emiel Kramer verloor met 4-0 in Rotterdam.

Onder 13
Onder 13 speelde een prima eerste helft tegen PEC Zwolle en ging rusten met een 1-1 stand. Levy Egbebot was namens de Friezen de doelpuntenmaker. Na een sterk begin in de tweede helft kwam PEC Zwolle uit het niets op een 2-1 voorsprong. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 3-1 verloren.

Onder 12
Voor Onder 12 stond zaterdagochtend de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. Na een matig begin met elf tegendoelpunten wist de ploeg van Mathijs van de Beld het laatste blok om te zetten in een 2-7 winst. Uiteindelijk stond er een 16-7 eindstand op het scorebord, in het voordeel van de Zwollenaren.

Onder 11
Onder 11 haalde dit weekend uit. Thuis werd er met 15-2 gewonnen van De Blesse Onder 12.