Lezen verbinden aan sport met "Scoor een boek!"

05 februari 2020 13:04

Lezen verbinden aan sport. 'Scoor een boek!' is een landelijk en uniek leesproject waarbij de Friese Bibliotheken, basisscholen en sc Heerenveen samenwerken om het leesplezier bij kinderen aan te wakkeren. In de aula van OBS het Slingertouw in Heerenveen blies Foppe de Haan vanochtend voor het beginsignaal en vervolgens kon doelman Filip Bednarek het leesproject officieel aftrappen.


Na de aftrap moedigde de Poolse doelman de aanwezige kinderen, middels een videoboodschap, aan zoveel mogelijk boeken te scoren.

''Als provincieclub voelen wij ons verantwoordelijk voor de maatschappelijke ontwikkelingen en mogelijkheden in de regio'' , stelt Margryt Gerritsma, MVO-manager van sc Heerenveen. ''We zijn er grutsk op dat wij als club dit project samen met FERS en de bibliotheken in Friesland mogen omarmen en hopen dit de komende jaren ook te blijven doen. Scoren kun je overal en vraagt om discipline en training. Hoe leuk is het dat wij als club met de spelers en oud trainer en leraar Foppe de Haan de kinderen mogen aanmoedigen om leesplezier en bewegen te stimuleren.''

Maar liefst 50 Friese basisscholen doen mee aan deze eerste editie van Scoor een Boek. In totaal gaat het om 1616 leerlingen die de strijd aan gaan.