Muziektalenten staan op nieuwe Eredivisiebal

07 juli 2020 10:00

Muzieklabels Top Notch en Noah's Ark zijn dit jaar de ontwerpers van de officiële Derbystar Eredivisiebal. In het ontwerp zetten ze een elftal aan talentvolle Nederlandse hiphop-artiesten op het podium. Daarmee neemt de bal een sprong van de klassieke kunsten – op de vorige editie sierden etsen van Rembrandt het leder – naar een nieuwe generatie kunstenaars.

646158d20edc6.jpg

Voor Vincent Patty, van Top Notch & Noah's Ark, voelde het verzoek van de Eredivisie om samen te werken al snel vanzelfsprekend. "De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur zijn op meerdere manieren nauw met elkaar verbonden. Zo is vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland een natuurlijk fenomeen. En in zowel muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je bent, van wie je houdt of wat je op de bank hebt staan – het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium."

Vanaf 1 augustus op de velden  
Top Notch & Noah's Ark zijn samen de vierde gastontwerper van de Eredivisiebal. Henk Schiffmacher trapte in 2017 de nieuwe editie af ter ere van zestig jaar Eredivisie. Daarna volgden Johnny de Mol en het Rijksmuseum. De nieuwe bal rolt vanaf 1 augustus op de Nederlandse velden tijdens de FOX Sports Eredivisie Comeback en is vanaf 12 september te zien als officiële bal van het Eredivisieseizoen 2020/2021.

6461407496840.png