Nieuw bij sc Heerenveen: Molnopex uit Emmeloord

19 november 2020 08:45

Molnopex heeft zich verbonden aan sc Heerenveen. Het uiensorteer- en uienverpakkingsbedrijf uit Emmeloord treedt per direct toe tot de OSSH, de businessclub van de Friese eredivisionist. Daarnaast sluit Molnopex zich aan bij de NOP Box, de zakenloge speciaal voor ondernemers uit de Noordoostpolder.

6550925466759.jpg
V.l.n.r.: Annemiek Scheltinga (sc Heerenveen) en Wim en Afra Mol (Molnopex)

De geschiedenis van Molnopex begint al in 1952. Het concern van de gebroeders Mol teelt dan uien in Zeeland. Na vijf jaar slaat een van de broers, Willem, de vleugels uit. Naar Flevoland, de Noordoostpolder waar grote vraag ontstond naar uienverwerkers. Op die manier ontstaat Molnopex. Nadat Willem in 1980 het bedrijf verlaat, nemen onder meer zijn zonen Leo en Boudie Mol het stokje volledig over. Tegenwoordig is ook Wim Mol (zoon van Leo) mede-eigenaar.

In de loop der jaren heeft de tijd bij Molnopex niet stilgestaan, zo geeft Wim Mol aan. "We hebben ons ontwikkeld, maar zijn nog altijd een familiebedrijf met visie, ondernemerschap en service- en klantgerichtheid. Het sponsorschap bij sc Heerenveen is ook weer een mooie stap. We zijn benieuwd naar de samenwerking en kijken er enorm naar uit. Siepels zijn net als voetbal: soms een uitje, soms om te huilen."