Oefenwinst in Spanje

10 januari 2020 13:54

Dankzij een wonderschone treffer van Alen Halilovic won sc Heerenveen vrijdag het vriendschappelijk duel met UE Llagostera (1-2). De oefenzege op de Spanjaarden, uitkomend op het derde landelijke niveau, vormt het einde van het trainingskamp in Gerona.


In het Spaanse Navata kwam sc Heerenveen vroeg op achterstand. Na vijf minuten spelen zag doelman Warner Hahn een prachtig schot van Mamadou Kanteh over zich heen in het net vallen (1-0). Na de tegengoal namen de Friezen het initiatief. Dat leverde kansen op, maar nog geen treffer. Totdat Hicham Faik mocht aanleggen voor een penalty (1-1).

Na de gelijkmaker bleef sc Heerenveen de betere, maar bleef een Friese voorsprong uit. De grootste kansen waren voor Mitchell van Bergen en Daniel Høegh. De buitenspeler raakte met een hard schot de paal en de aanvoerder zag een kopbal over gaan.

635020e0d1ec7.jpg

Na een uur spelen wisselde trainer Johnny Jansen zijn complete elftal. Een van de spelers die binnen de lijnen kwam was Halilovic. Tien minuten na zijn entree schoot de Kroaat de bal op prachtige wijze in de winkelhaak (1-2). UE Llagostera kreeg in de slotfase nog een strafschop, maar Filip Bednarek keerde de inzet, waarna de Friezen met winst van het veld stapten.

UE Llagostera - sc Heerenveen 1-2 (1-1). 5. Kanteh 1-0, 20. Faik (pen.) 1-1, 70. Halilovic 1-2.

Basisopstelling: Hahn; Van Rhijn, Høegh, Dresevic, Woudenberg; Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Bruijn, Ejuke.

Opstelling na 60 minuten: Bednarek; Floranus, Zaal, Skovgaard, Van Hau; Nunumete, Akujobi, Hajal; Halilovic, Smit, Van der Heide.