Onder 21 weet kansen niet te benutten en verliest

14 september 2020 14:15

sc Heerenveen Onder 21 heeft zaterdagmiddag de tweede competitiewedstrijd van het seizoen verloren. Na een knap gelijkspel in de seizoensopener vorige week tegen FC Twente/Heracles Academie werd er in Breda met 1-0 verloren van NAC.

sc Heerenveen begon sterk aan de eerste helft met drie goede mogelijkheden in het eerste half uur. Deze werden echter niet benut en zo gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee.

In de tweede helft was het NAC dat meer het overwicht kreeg. Dat resulteerde in een doelpunt van Pjotr Kestens, tien minuten na rust (1-0). Een kwartier voor tijd kwam sc Heerenveen met tien man te staan door een rode kaart voor Nordin Tahboun. In de slotfase van de wedstrijd waren de Friezen met kansen voor Teun Wilke Braams en Yoram Boerhout nog dicht bij de gelijkmaker. Deze mogelijkheden werden echter niet gepromoveerd tot doelpunt.

Gemiste kansen
Trainer Menno van Dam baalde na afloop van de nederlaag en zag dat er meer inzat voor zijn ploeg. "In de eerste helft had je er minimaal één moeten maken. In de tweede helft merkte je dat NAC meer op elkaar ingespeeld was en wisten ze dat met goed aanvallend spel om te zetten in een doelpunt."

"In de slotfase kregen we ook nog twee mogelijkheden, maar die konden we niet benutten. Op dit niveau moet je leren om met zulke kansen minimaal één te scoren. Over het algemeen was de inzet prima, maar we moeten net nog dat stapje zetten met z’n allen. Daar gaan we spijkerhard mee aan de slag."

Komende zaterdag krijgt Onder 21 de kans zich te revancheren. Dan spelen de mannen van Van Dam opnieuw een uitwedstrijd: N.E.C. is dan de tegenstander (aftrap: 14.45 uur).

NAC Breda Onder 21 – sc Heerenveen Onder 21 1-0 (0-0). 56. Pjotr Kestens.

Opstelling sc Heerenveen: Bekkema, Offerhaus, Zaal, Gemert (80. Schouwstra), Koida (45. Van Dijken), Nunumete (60. Hoffman), Oostra, Tahboun, Boerhout, Wilke Braams, Zejnullahu.