Samen rookvrij in alle stadions

25 augustus 2020 13:46

Vanaf dit seizoen zijn alle Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-stadions rookvrij. De actie sluit aan bij de landelijke beweging De Rookvrije Generatie, die als doelstelling heeft kinderen te laten opgroeien in een volledig rookvrije omgeving. 

Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. Zowel rokers als niet-rokers. We vragen aan alle rokers: laat anderen, die er niet voor hebben gekozen, geen nadelige gevolgen ondervinden. Passief meeroken is namelijk ongezond. Supporters kunnen op een tribune, met voornamelijk vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken.

In openbare gebouwen en in de horeca geldt al langer een verbod op roken. Bij Vitesse, Ajax, PSV en Almere City FC mag al langer niet meer gerookt worden, Tevens zijn de wedstrijden van het Nederlands elftal en andere vertegenwoordigende elftallen rookvrij, en worden in toenemende mate amateurverenigingen rookvrij.

Een rookvrij stadion geldt zodra het stadion wordt betreden: op alle tribunes, toiletten, horecapunten, trappen, businessruimtes, loges en skyboxen. Waar wél mag worden gerookt, is buiten het stadion. Meer informatie is te vinden op de website www.rookvrijestadions.nl.