sc Heerenveen bijt zich stuk op ADO: 1-1

28 november 2020 22:55

Bijna zeventig procent balbezit was zaterdagavond niet genoeg voor sc Heerenveen om te winnen bij ADO Den Haag. De Friezen repareerden een vroege achterstand binnen no-time, maar wisten in de resterende 75 minuten niet de code te kraken van de Haagse defensie (1-1).

In een koud en mistig Den Haag kwam sc Heerenveen na een klein kwartier spelen op achterstand. José Pascual Alba Seva omspeelde Lucas Woudenberg en stak David Philipp weg. De ADO-aanvaller schoof de bal beheerst langs doelman Erwin Mulder (1-0). Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong. Met dezelfde beheersing die Philipp toonde, trok Joey Veerman de stand weer gelijk na een mooie combinatie met Ibrahim Dresevic (1-1).

sc Heerenveen greep het initiatief en ging op zoek naar meer. Doelman Luuk Koopmans bood daarbij bijna de helpende hand, maar Pawel Bochniewicz kon na een voorzet van Benjamin Nygren het grabbelen van de keeper niet afstraffen. De Friezen domineerden het duel, maar vonden moeizaam openingen. Op slag van rust loste Mitchell van Bergen nog een schotje, maar daar schrok Koopmans niet van.

Spaarzame kansen
In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien: sc Heerenveen had de bal, ADO hield tegen. Kansen waren spaarzaam. De beste mogelijkheden waren voor Rodney Kongolo (volley) en Rami Hajal (kopbal), maar de middenvelders kregen de bal niet tussen de palen. Het duel stevende af op een gelijkspel en zo geschiedde, want ook een vrije trap in blessuretijd – getrapt door Joey Veerman – leverde geen treffer op.

ADO Den Haag - sc Heerenveen 1-1 (1-1). 13. Philipp 1-0, 16. J. Veerman 1-1. Gele kaart: H. Veerman (sc Heerenveen). Scheidsrechter: Makkelie.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, J. Veerman, Dresevic (65. Hajal); Nygren (69. Driouech), H. Veerman, Van Bergen.