sc Heerenveen geeft duel in vijf minuten weg

07 maart 2020 23:20

In een tijdsbestek van vijf minuten zag sc Heerenveen zaterdagavond de kans op een goed resultaat tegen Ajax vervliegen. Door twee treffers van Dusan Tadic en eentje van Quincy Promes – rond een uur spelen – was het duel met de koploper vliegensvlug beslist (1-3). Zonde, want voor rust waren de beste kansen voor de thuisclub geweest.

6413471e6eb73.jpg

Alen Halilovic zal nog wel even wakker liggen van het moment vlak voor rust. De Kroaat werd een niet te missen kans geboden door Chidera Ejuke, maar de technicus kreeg de bal vanaf vijf meter voor de doellijn niet achter Ajax-doelman André Onana. Het was verreweg de beste mogelijkheid geweest in de eerste helft waarin Ajax het spel bepaalde, maar sc Heerenveen de beste kansen kreeg.

Na twintig minuten glipte Ejuke met een fijne voetbeweging langs zijn directe bewaker Daley Blind. De spits ontdeed zich ook van Nico Tagliafico, maar zag zijn schotje richting de verre hoek uit het doel worden getikt door Onana. Tien minuten voor rust eenzelfde actie, toen schoot Ejuke op de paal. Ajax werd gevaarlijk via Tadic (schot) en Lassina Traoré (kopbal), maar Filip Bednarek hield met fraaie reddingen zijn doel schoon.

Drie keer raak
Ruim tien minuten na rust was sc Heerenveen opnieuw dicht bij een voorsprong. Joey Veerman onderschepte de bal en haalde vervolgens uit, maar zag Onana en de paal redding brengen. Een klap was het dat het meteen daarna aan de andere kant wel raak was. Drie keer zelfs, kort achter elkaar aan. Tadic (tweemaal) en Promes (eenmaal) waren atent en bezorgden Ajax de zege. De treffer van Mitchell van Bergen, halverwege de tweede helft, bracht daar geen verandering meer in (1-3).

sc Heerenveen - Ajax 1-3 (0-0). 57. Tadic 0-1, 60. Tadic 0-2, 63. Promes 0-3, 67. Van Bergen 1-3. Gele kaarten: Timber (Ajax), Kongolo (sc Heerenveen).

Opstelling sc Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo, Faik (72. Hajal), Veerman; Halilovic (72. Odgaard), Ejuke, Van Bergen.