sc Heerenveen haalt Bulgaars talent Shopov (18)

06 oktober 2020 14:30

sc Heerenveen heeft de achttienjarige Stanislav Shopov aangetrokken. De Friese eredivisionist neemt de talentvolle aanvallende middenvelder over van Botev Plovdiv, uit zijn geboorteland Bulgarije. Shopov tekent in Friesland een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een derde seizoen.

65236fe53761a.jpg
Shopov poseert voor de foto. De middenvelder zal eerst tien dagen in quarantaine gaan voordat hij zich in het Abe Lenstra stadion meldt

Technisch manager Gerry Hamstra: "Stanislav staat te boek als een groot talent. Met zijn 18 jaar speelde hij al meer dan twintig wedstrijden op het hoogste niveau in Bulgarije. Met Stanislav hebben we een aanvallende middenvelder in huis gehaald die een volgende stap in zijn carrière maakt en goed in onze filosofie past."

Shopov is dinsdag niet fysiek aanwezig bij zijn presentatie. In verband met het aantal coronabesmettingen in Bulgarije is de kleurcode van het land momenteel oranje. Dit betekent dat de middenvelder eerst tien dagen in quarantaine moet, voordat hij bij de selectie kan aansluiten.