sc Heerenveen huurt Amerikaans talent Llanez

15 september 2020 17:30

sc Heerenveen heeft per direct de beschikking over het Amerikaanse talent Ulysses Llanez. De negentienjarige aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van VfL Wolfsburg. Llanez kan op beide vleugels uit de voeten en is international van zijn land. Hij gaat bij sc Heerenveen spelen met rugnummer 7.

65119d288eb72.jpg

Llanez doorliep de jeugdopleiding van LA Galaxy. Vorig jaar zomer nam VfL Wolfsburg hem over. In Duitsland speelde Llanez zijn wedstrijden voor het Onder 19-team van Die Wölfe: in zestien duels was hij elf keer trefzeker.

Begin dit jaar maakte de toen achttienjarige Llanez zijn debuut voor de Amerikaanse nationale ploeg. In een oefenduel met Costa Rica tekende de debutant voor het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0). Voor de start van zijn interlandcarrière bij de 'grote jongens' kwam Llanez vanaf Onder 16 meermaals uit voor elk Amerikaans jeugdteam.

Behendig en snel
Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Llanez. "Ulysses is een behendige, snelle buitenspeler die sterk is in de een-tegen-eenduels. Hij heeft een goede actie in huis en kan een doelpunt maken. Hij geeft ons meer opties op de flanken. We zijn blij dat we een groot talent als Ulysses aan onze selectie hebben kunnen toevoegen."

65120dea82e6a.jpg