sc Heerenveen na rust onderuit in Arnhem

16 februari 2020 14:55

sc Heerenveen ging zondagmiddag in een doelpuntrijk duel onderuit bij en tegen Vitesse. De ploeg van trainer Johnny Jansen herstelde zich nog voor rust van een beroerde start en een vroege 2-0 achterstand, maar gaf de wedstrijd in de tweede helft alsnog uit handen (4-2).

63852915c6164.jpg

De aanwezigen in het Gelredome kregen beslist geen standaard duel voorgeschoteld. Zij zagen Vitesse in het begin over sc Heerenveen heen lopen, maar daarna de Friezen zich nog in de eerste helft herstellen van een zwak begin. Daarin hadden Bryan Linssen (volley binnenkant paal) en Tim Matavz (slippertje Ibrahim Dresevic) Vitesse op een comfortabele voorsprong gezet (2-0), maar nog voor de pauze werd die teniet gedaan.

Waar Matavz halverwege de eerste helft nog een grote kans had laten liggen de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien, bracht Rodney Kongolo even later de spanning plotseling weer terug. Uit een afgemeten voorzet van Joey Veerman kopte de mee opgekomen middenvelder raak (2-1). Vijf minuten na de aansluitingstreffer kwam sc Heerenveen zelfs langszij. Chidera Ejuke strafte een verkeerde terugspeelbal van Sondre Tronstad genadeloos af (2-2).

Arnhems overwicht
Zo plotsklaps de rollen voor de pauze waren omgedraaid, net zo abrupt kantelde het wedstrijdbeeld na rust weer. Voor de tweede keer deze middag nam Vitesse het heft in handen. Het Arnhemse overwicht leidde na tien minuten in de tweede helft tot een nieuwe voorsprong. Opnieuw was Linssen de doelpuntenmaker. De aanvoerder rondde – randje buitenspel – een steekpassje van Oussame Tannane af (3-2).

Halverwege het tweede bedrijf werd het duel definitief in Arnhems voordeel beslist. Na tussenkomst van VAR Jannick van der Laan wees collega Edwin van de Graaf naar de stip. Aanleiding was een overtreding van de in de ploeg gekomen Lucas Woudenberg op Nouha Dicko net wel, net niet in het zestienmetergebied. Tannane pakte het cadeautje dankbaar uit en maakte aan alle spanning een einde (4-2).

Vitesse - sc Heerenveen 4-2 (2-2). 10. Linssen 1-0, 16. Matavz 2-0, 29. Kongolo 2-1, 34. Ejuke 2-2, 56. Linssen 3-2, 66. Tannane (pen.) 4-2.

Opstelling sc Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn (46. Woudenberg), Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo (81. Hajal), Faik (73. Espejord), Veerman; Van Bergen, Odgaard, Ejuke.