sc Heerenveen niet langs effectief ADO

22 februari 2020 22:22

sc Heerenveen is er zaterdagavond niet in geslaagd thuis ADO Den Haag te verslaan. Vanaf het begin was het eenrichtingsverkeer, maar toch keken de Friezen voor rust tegen een 0-2 achterstand aan. De Friezen knokten zich terug en kwamen via een magistrale goal van Alen Halilovic langszij, maar de genadeklap bleef uit (2-2).

Met nog zeven minuten op de klok tot aan de rust, werkte Rodney Kongolo de bal uit een vrije trap van John Goossens op ongelukkige wijze achter Filip Bednarek (0-2). Terwijl sc Heerenveen heer en meester was en ADO de bus parkeerde, ging de club uit de hofstad wél met twee doelpunten verschil aan de leiding. Met een rake vrije trap had Goossens de bezoekers op voorsprong gezet (0-1). Effectief en tegen de verhouding in, maar niet verboden.

In de slotseconde van de eerste helft zette Joey Veerman met een geplaatst schot in de verre hoek de aansluitingstreffer op het scorebord (1-2). Na die meevaller kwamen de verhoudingen na rust nog verder uiteen te liggen. ADO verdedigde met tien man de voorsprong en loerde op een uitbraak, terwijl sc Heerenveen de gelijkmaker zocht. Omdat die ondanks kleine en grote kansen vooreerst uitbleef, ging de ploeg en trainer Johnny Jansen steeds meer risico nemen.

In de kruising
Met Runar Espejord en Halilovic als invallers en eerder al Rami Hajal, hoopte Jansen de gelijkmaker te forceren. Die kwam er, en hoe. Halilovic draaide de bal uit stand op sublieme wijze in de kruising (2-2). Met nog tien minuten officiële speeltijd op de klok ging sc Heerenveen vol voor de winst. Chidera Ejuke, Hajal, Espejord én Veerman kregen mogelijkheden op de winnende treffer, maar alle vier kroonden zij zich niet tot matchwinner.

sc Heerenveen - ADO Den Haag 2-2 (1-2). 28. Goossens 0-1, 38. Kongolo (e.d.) 0-2, 45. Veerman 1-2, 79. Halilovic 2-2. Gele kaarten: Duffy, Spence, Meijers (ADO Den Haag), Van Rhijn, Veerman (sc Heerenveen).

Opstelling sc Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo (46. Hajal), Faik (70. Halilovic), Veerman; Van Bergen, Odgaard (70. Espejord), Ejuke.